Guru’s? Ik ben trots op…

 

Ik was in gesprek met iemand en ineens kwam het weer naar voren. Hij had een… guru. Iemand om naar op te kijken. Iemand die iets doet wat hij nooit zou kunnen maar wel zou willen. Rolmodellen heten ze ook wel.

 

Guru’s. Het zijn maar mensen…

Het verbaast mij altijd dat Nederlanders vooral een Amerikaan vinden om naar op te kijken. Nooit is een Nederlander even goed. Nee, Amerikanen… Nu heb ik alle begrip daarvoor maar ik denk dan;  het zijn net mensen. Ze begrijpen emotie, marketing, neuromarketing en zijn altijd een paar stappen voor. Ze hebben het altijd ook meteen gemaakt. Ze zijn helden.

Een relatie van mij heeft alles opgegeven om de wereld rond te trekken met Tony Robbins en na zes jaar was hij in complete verwarring. Tony Robbins staat niet voortdurend op het podium; hij blijkt gewoon een mens met eigen onzekerheden, twijfels en andere onhebbelijke menselijke trekjes. Uiteraard is het ook een geweldige vent maar mijn zakenrelatie dichtte Tony godstatus toe. En hij is niet de enige.

 

Kijk nou eens naar jezelf!

Tuurlijk is het geweldig om te kijken naar Oprah en te denken… dat wil ik ook! Maar weet dit, zij is niet aan de top begonnen. Zij ‘was’ en is nog steeds net zoals wij zijn op ons ergste dagen. Natuurlijk kan je het wel sturen met de juiste mindset maar niemand is geboren aan de top.

Wees trots op jezelf! Weet dat je ergens in het proces zit waar Tony Robbins ooit was, waar Oprah en 1.000 andere guru’s ooit waren. Ze hebben even wat harder gelopen, een aantal zaken snel geleerd maar jij bent ook voor anderen net zo bijzonder.

Start looking up to yourself. Blog van Lucinda Douglas

 

Start looking up to yourself

Tja, ik heb het nooit goed begrepen. Ik had het er onlangs nog over met Annelies Tegel van de Trainers Academy. Dan ben je ergens en mensen vragen: ‘Wie is jouw rolmodel?’ Voor Annelies is het haar man. Dat is toch geweldig. Anderen antwoorden Walter Disney of noemen uiteenlopende ‘guru’s’. En dan denk ik, waarom kijk je niet eens goed naar wat je zelf hebt gepresteerd en zeg je niet eens een keer… ‘IK, ik ben van zover gekomen. IK ben trots op Mijzelf : )

 

Op 15 september 2016 geef ik het event: Live Your Dream in  7 Steps DEEP… daar vertel ik je veel meer over JE EIGEN HELD ZIJN.