Als moeder & vrouw ben ik haar heldin!

 

Recent stond ik met een dubbele pagina in het blad Mijn Geheim. Onderwerp was het delen van een droom met mijn partner. Ik stuurde een appje naar mijn oudste dochter (22) om dit vertellen en zoals altijd was ze weer erg enthousiast. Ook al vinden mijn kinderen het heel normaal dat ik in bladen sta : )

 

Zij gelooft in mij

‘Mam’, vertelde ze, ‘ ik moest ook een stukje schrijven voor mijn werk, voor op onze site. Over mijzelf.’ Even later zocht ik haar stukje op. En ook al vind ik altijd dat ik veel te weinig tijd had voor mijn kinderen, ik nu toch het mooiste cadeau ooit ontving. Dit is wat zij schreef:

 

 Who is your personal hero?

 ‘My mom is my personal hero. She is a strong and independent woman, always hard working and willing to help other people. Striving for the best and never giving up. I admire her a lot.’

 

Van alles wat ik ooit in mijn leven heb bereikt, is dit het mooiste. Iets dat dicht bij me draag. Wat ik me realiseerde is hoe zij mij ook meegemaakt heeft: huilend, tandenknarsend en onredelijk. En toch haalt zij dit eruit.

 

Verantwoordelijkheid

Ook al heeft mijn dochter haar eigen leven en werkt ze in Amsterdam, ik voelde ineens een enorme verantwoordelijkheid. Alsof ik het vanaf nu écht goed moest doen maar haar zinnen gingen over haar ervaringen met mij gedurende 22 jaar.

 

Waarom deel ik dit?

Soms streven wij als vrouwen naar heel veel aanzien, status, liefde, herkenning en erkenning. Ik zocht het altijd in die opsomming. Maar met zo’n uitspraak zie ik dat het heel dichtbij is wat echt de meeste impact maakt in mijn leven. Dwars door zakelijk en privé; mijn hart volledig ontbloot. Er is niets in de wereld wat mooier is dan dit.

Ik heb het opvoeden van mijn kinderen altijd als ‘erbij’ gezien. Sinds een paar jaar is dat veranderd en is dat de hoofdzaak; al het andere boetseer ik erom heen (wel professioneel : ). Het heeft lang geduurd om zo mijn leven in te richten en om die balans te vinden maar het is het dubbel en dwars waard.

 

Zij is mijn inspirator

Voor alle andere mensen kan je iemand anders zijn maar nooit voor je kinderen. Ze zien je voor wie je echt bent, wat je waardes zijn en wat je belangrijk vindt. Als ik zie hoe mijn dochter het doet kan ik alleen maar heel trots zijn. Mensen vragen me vaak: ‘Wie is eigenlijk jouw coach of inspirator?’ Drie keer raden wie ik noem.