Carrière maken in drie dagen kan, vrouw!

Enige tijd geleden zat ik bij een van de grootste bedrijven ter wereld en wij spraken over het Female Leadership  Program. Iemand vroeg mij naar de nieuwste trends op dit gebied en ik antwoordde: ‘Carrière? Laat vrouwen drie dagen per week werken en betaal een fulltime salaris.’ Vol ongeloof keken mijn gesprekspartners mij aan. Ik zag ze al denken en ja… binnen twintig minuten stond ik buiten.

 

Ondertussen in de VS…

 

Dat was twee jaar geleden. Op dit moment zijn bedrijven in de Verenigde Staten druk met het implementeren van deze aanpak. Afro-Americans worden meer betaald om bij bedrijven te werken omdat ze anders – om uiteenlopende redenen – niet solliciteren. Gewoon niet! Nu zal je misschien denken;  tja…

 

Maar wat blijkt,  deze Amerikaanse bedrijven krijgen door deze stap veel aandacht. Met als gevolg dat veel mensen ongeacht kleur of ras willen hierbij horen en ineens zijn de dividenden van deze bedrijven voor investeerders ook interessanter.

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat na twee jaar weer in gesprek ben met eerder genoemd bedrijf. Ze willen graag weten wat mijn andere ideeën zijn….

 

Carrière maken in drie dagen kan, vrouw!

 

Nederland is een land van parttimers. Maar liefs 75% van alle werkende vrouwen werkt in deeltijd. Als maar 25% in aanmerking komt voor een carrière vanwege fulltime werken, klopt er iets niet. Wij hebben in dit land besloten dat parttime werken ok is en dan mogen wij ook koploper zijn als het gaat om de volgende stap.

 

Carrière voorbehouden aan fulltimers achterhaald?

Velen – man en vrouw – met wie ik er over sprak, vonden het maar een raar idee. Fulltimers zelfs ‘Ongehoord!’ Maar hoe meer iedereen protesteert, des te meer ik me afvraag waarom eigenlijk niet? Waarom zoveel weerstand?

Mijn punt – of voorstel – is dit: de stellig- en koppigheid waarmee wij verdedigen dat een leuke en succesvolle loopbaan is voorbehouden aan fulltimers moet ook gelden voor parttimers die drie dagen werken. Carrière maken binnen drie dagen moet kunnen.

 

Baanbrekende ideeën

 

Of je nu een vrouw drie dagen laat werken en er vijf betaalt of laat zien dat een vrouw een bedrijf kan aansturen in drie in plaats van vijf dagen… Heb je enig idee hoe baanbrekend je bezig bent als je dit een kans zou geven? Heb je enig idee hoeveel andere ideeën en nieuwe mogelijkheden zullen ontstaan? Nu nog shocking, over twee jaar heel gewoon.

 

Wat is carrière?

 

Carrière heeft voor iedereen een andere lading, betekenis en beleving. Is carrière directeur zijn van een multinational? Is carrière de wereld overvliegen om te vergaderen in exotische oorden? Is carrière naar tevredenheid bij de lokale bank of gemeente werken? Of is carrière – hoe dan ook – het maximale halen uit jezelf? Carriere is een mindset. Carrière is wat jij wilt dat het moet zijn en daarom is het van belang dat wij niet te krampachtig hierover doen.

 

Wat denk jij?

Stel jezelf eens oprecht de vraag: Denk jij dat vrouwen carrière kunnen maken in drie dagen? Wil je meer weten over mijn visie en ideeën, nodig mij gerust uit voor advies, een lezing of een plaats in een panel.