De vrouw, de onderneemster & ELLE

ELLE Mastermind met Lucinda Douglas

De vrouw. In 2018 ben ik begonnen met ELLE Mastermind omdat ik door de jaren heen zag dat vrouwen bij uitstek geweldige adviseurs zijn waar instellingen en organisaties veel profijt en plezier van kunnen hebben. Maar…

Vrouwen denken breed, kunnen tijdens een beslissingstraject meerdere belangen in acht houden en gaan ‘daarom’ niet noodzakelijkerwijs direct op het doel af. Handelen vanuit een ander perspectief dus. Met een meerwaarde. En dat wordt niet altijd gezien, gescout of op de juiste waarde geschat. En begrijp mij niet verkeerd, mannen mogen er absoluut ook zijn met hun specifieke mentaliteit.

De vrouw is sinds het begin van de tijd al een geweldige adviseur geweest. Zij regelt het gezin, zorgt voor de gezelligheid en sfeer in huis en merkt ook aan haar kinderen als er iets niet lekker zit. En dat is ook nog eens afgezien van de andere taken die zij op zich neemt. Kortom, haar vaardigheden, competenties en verantwoordelijkheden kan zij ook prima inzetten voor beslissingen en oplossingen op strategisch en managementniveau. Met ELLE Mastermind bied ik vrouwen de mogelijkheid hun zelfvertrouwen in deze situaties te versterken met als resultaat een persoonlijke en zakelijke groei.

Wie zijn de vrouwen van ELLE?

ELLE-vrouwen zijn ondernemers. Tien keer per jaar ontmoeten wij elkaar bij een bedrijf met een managementvraag. De vooraf gecommuniceerde casus nemen wij die dag samen met de directie onder handen. Wij garanderen direct toepasbare oplossingen voor de uitdaging en dat heeft in de afgelopen vier jaar altijd mooie – winstgevende! – resultaten opgeleverd.

Realiseer je dat je als ondernemer altijd bezig bent met je eigen uitdaging. Niet alleen persoonlijk maar ook zakelijk.

Hoe pak je groei aan en hoe giet je het in acceptabele banen voor zowel de medewerkers, het bedrijf als de maatschappij? Hoe zet je een nieuw product in de markt en is het überhaupt wel een winstgevend product? Elke vraag of uitdaging kent altijd een aantal vaste vertrek- en checkpunten en de dames van ELLE zijn getraind om de angel eruit te halen en een fris antwoord te presenteren. Uiteraard verantwoord en vol inspiratie.

Samen

Ik weet nog dat wij te gast waren bij het bedrijf Doop! in Enschede en dat directeur Marcel Roorda tegen ons zei: ‘Het verschil met jullie en een groep mannen is dat jullie juist bezig zijn met de casus en niet met je eigen ego.’ In de roos! Dat is juist de essentie van de vrouw. Zij is daarin heel goed. En omdat wij samen zijn, komen wij ook verder. Je gaat inderdaad sneller alleen maar je komt nu eenmaal verder als je samen tot een resultaat komt. 

Inmiddels onderneem ik twaalf jaar en heb ik een prachtig team om mij heen. Ik heb verschillende empowermentprojecten gecreëerd in binnen- en buitenland; empowerment, de vrouw en ondernemerschap fascineren mij. In dat proces ontwikkel ik vrouwen en til ze naar een hoger niveau. Dat ik ze challenge is een feit en dat ze groeien in mijn traject garandeer ik je.

ELLE is dus ook een mentorprogramma. Naast onze tien adviesdagen en gezamenlijke mentordagen is er ook twintig uur coaching aan verbonden. Dat is een reactief programma waarin jij aangeeft wat jij nodig hebt. Jij beslist waar jij in gecoacht wilt worden. En reken maar als je mij vraagt: ‘Lucinda, waar liggen mijn leerpunten?’ ik dat zeker aan je teruggeef. Daar ben ik zeer eerlijk in! 

Broodheeren

In februari 2022 waren wij te gast bij Edwin Klaasen en hij is mede-eigenaar van Broodheeren. Wat een vakman, wat een kerel en wat een waanzinnige ondernemer. Hij is meesterbakker en geeft les aan de Cas Spijkers Academy. Net eind 2021 begonnen met Broodheeren en wij kregen van hem een heerlijke casus. Al sparrend met elkaar leer je echt heel veel. Je leert meteen wie waar affiniteit mee heeft en wie welke nuances aanbrengt. Je ontdekt ook veel van, over, met en door elkaar. Presenteren aan de directie is tevens ook aanbeveling doen en in dat proces duiken er naast aha-momenten ook verrassend nieuwe inzichten op. Als ‘advocaat van de duivel’ stel ik aan de dames de vraag: ‘Oh, is dat zo?’ Die sparringssessie met elkaar duurt dan een uur tot anderhalf en daarvoor zat dan de sessie met de ondernemer. 

Ik heb een waanzinnig mooi netwerk en onlangs bedacht ik me nog hoe ik Edwin Klaasen ontmoette… bij het ‘Op de bank’-programma van ABN-AMRO in Amsterdam. Zijn lef, creativiteit en zin om ervoor te gaan, spraken mij zo aan dat ik meteen contact met hem opnam. 

Toen ik ELLE net had opgericht werd het meteen opgemerkt door ondernemersblad De Ondernemer dat een van de beste manieren was om ondernemers nog succesvoller te maken. Een prachtig artikel (zie hieronder) als een enorm compliment. ELLE is jouw succesteam.


Overigens… bovenstaande foto-opstelling is een voorstel van Edwin ‘Broodheeren’ Klaasen: ‘Laten we allemaal ergens naar kijken… het licht is hier zo mooi.’ Dat vind ik echt heel cool. De foto is genomen door Charmaine Douglas (ja, ze staat ook op de foto), mijn dochter die videografe en fotografe is. Zij is natuurlijk ook lid van ELLE en ik zie een toekomst voor haar in ondernemersland. Dus alle foto’s en ELLE-video’s die ik mag delen, zijn van haar. 

ELLE Mastermind met Lucinda Douglas