ELLE Online met Krista

Krista bij ELLE Mastermind Online van Lucinda Douglas

Toen ik begon aan ELLE had ik in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken dat iets als corona er ooit zou zijn maar uit het veld geslagen ben ik nu niet zo snel. In 1986 maakte ik een burgeroorlog mee in Zuid-Afrika, in 2008 de kredietcrisis en in 2003 pleegde mijn eerste man zelfmoord. Ik ben van mening dat dit soort tegenslagen heel ‘gezond’ zijn en je vindingrijk maken. Ik geloof ook dat dan je echte aard naar boven komt.

Krista

Om elkaar te blijven ontmoeten, zijn we met ELLE Mastermind inmiddels (tijdelijk) online gegaan. En daar horen ook intrigerende gasten bij. Vrijdag 3 april was Krista van Oudheusden te gast bij ELLE Online. Een absolute powervrouw! Krista heeft twee remote crisisteams bij Shell opgezet, geeft thuisscholing aan twee jonge kinderen, zit in diverse besturen in haar dorp, heeft een prachtige antiekzaak en B&B op het erf en won onlangs RTL4’s Wie Woont Waar?

Relevant & zichtbaar

Een uitspraak van Krista maakte zeker indruk: ‘Wees relevant en zichtbaar.’ Want of je nu voor Shell werkt, of je bent Shell of je hebt je eigen zaak, het geldt voor ons allemaal. Met 100.000 diepvriesmaaltijden (bereid in eigen keuken en kantine) trakteert Shell ouderen in Den Haag zodat zij thuis kunnen blijven. Een mooi voorbeeld dus. Ook Krista heeft zichzelf relevant gemaakt door binnen Shell op te staan om te onderzoeken welke rol zij kon oppakken. Met het geschetste resultaat. En uiteraard zit proactief zijn haar in het bloed maar nodig zijn en gezien worden is nu juist onmisbaar want later zal je de vruchten hiervan plukken. Zo werk het altijd.

Steentje bijdragen

Als je niet zichtbaar bent als werknemer of ondernemer ben je een spookmedewerker en spookondernemer. Wat doe jij in deze tijd om te groeien? Wat doe jij om gezien te worden? Wat doe jij voor anderen? Hoe draag je echt jouw steentje bij?

Ik ontving bericht van mijn kerkelijke gemeente die praktisch van betekenis wil zijn; een hulpvraag kwam binnen over het bijstaan van oude mensen in hun laatste uren. Zij sterven in verzorgingstehuizen aan corona en andere ziekten en niemand staat aan hun bed. De tranen sprongen mij meteen in de ogen. Ik besloot om aan te geven dat ik mensen in hun laatste fase nabij wil zijn. Inmiddels geef ik ook al bloed en ik voel mij relevant. Ik vind het belangrijk om dit moment te benutten en me niet alleen naar binnen maar zeker ook naar buiten te richten.

ELLE en groei

Krista was voor mij een inspiratie en aangezien ik twee groepen van ELLE heb, hebben wij deze week ook weer een inspirerende vrouw die haar kennis, inzichten en haar houding in de storm komt delen. Ja, daar houd ik van! Elkaar opbouwen in een tijd als nu. Dat is ELLE ten voeten uit!