Geen klanten alsjeblieft! Wel geld!

 

Geen klanten alsjeblieft! Wel geld! Blog van Lucinda Douglas

photo ethan robertson

 

Vandaag ging ik netwerken en een van de dames begon te huilen aan tafel. Zij wilde klanten. Snikkend kwam het eruit: ‘Ik wil klanten!’ en zij kon zichzelf haast niet in bedwang houden. Tranen omdat zij klanten wilde. Zo’n verdriet om klanten… iets wat zij nog nooit had ervaren en toch deze treurnis.

Ik zat naar haar te kijken en dacht:jij wilt helemaal geen klanten, jij wilt geld verdienen en succes ervaren. Je wilt kunnen zeggen dat je geld verdient met jouw bedrijf door jezelf te zijn en door jouw talenten in te zetten. Ondernemen kan soms heel vernederend zijn… daar weet ik alles van!

 

Vrijheid

Jij wilt met waarde en respect kunnen zeggen dat het goed gaat met je. Eén ding is zeker, ik geloof niet dat je zo graag klanten wilt hebben. Ik dacht… wat als ik tegen haar zou zeggen dat zij morgen 10 klanten van mij zou kunnen krijgen. 10 klanten gratis en voor niets. 10 klanten die niet zullen betalen. Zou zij dan echt zo blij zijn?

Nee, dat geloof ik niet. Het gaat echt niet om de klanten maar het gaat veel dieper. Wat zij echt wenste was vrijheid, geen drukte en gedoe over geld en vooral zonder stress ondernemen. Wat halen wij soms toch veel dingen door elkaar…

 

De essentie

Zolang wij nog op zoek zijn naar klanten missen wij werkelijk de essentie. Geef mij klanten hoor ik onderneemsters denken, maar de fase zichtbaar-zijn willen ze graag overslaan. Veel zaken willen ze eigenlijk overslaan. Een hoop herrie maken om jezelf heen, nee ho maar. Nee, als aasgieren zoeken wij klanten en als wij er een vinden denken wij dat ze zullen vermenigvuldigen.

Zij ging verder en vertelde dat zij zo goed was en alle vrouwen aan tafel stemden in. Ja, dat doen vrouwen als ze verdriet zien bij een ander maar dat is niet wat helpt.

 

Wil jij klanten of geld?

Als jij de keuze had, wat zou je willen? Zou je niet veel slimmer willen ondernemen? Zou je niet veel meer vrije tijd willen hebben? Ik geloof dat wij geconditioneerd zijn om te denken dat klanten een route vormen naar geld. Er zijn veel meer mogelijkheden en klanten passen daar ook in.

Ik vind het namelijk – en natuurlijk – juist erg leuk om mijn klanten te zien floreren en ik heb een hoop plezier met ze. Of het nu vrouwen zijn binnen bedrijven of mijn coachingklanten. Ik wil echt van ze kunnen genieten. En dat doe ik dan ook. Overigens voelt het niet eens als werk…

 

Bied waarde!

Wees relevant! Een van mijn relaties in Nederland heeft een omzet van 500.000 euro per jaar met haar online programma. Omdat zij relevant is. Tuurlijk heeft zij klanten maar zij gaat er anders mee om. Zij denkt breder en onderneemt veel meer. Zelf coach ik 1-op-1 klanten, heb diverse online programma’s en spreek vaak. Ingericht zoals ik dat leuk vind en wat bij mij past.

 

Let’s Create Money!

Om meer focus te leggen op geld en je persoonlijke waarde, kun jij je aanmelden voor The Lucinda Douglas Show op 24 november. Mijn live talkshow heeft namelijk als thema: Let’s Create Money! Luister naar de bankgasten hoe zij met geld, verdienmodellen en vrijheid omgaan en spar met de andere vrouwen. Ik geef om vrouwen en verdriet in hun ogen wil ik niet zien…

 

Ik hoor ook graag je visie op mijn blog… Ik houd ervan om vanuit diverse perspectieven te kijken. Jij toch ook : )