‘Ik ben de cheerleader.’ Lucinda’s theatertour

‘Morgen toch?’

     

‘Ja, woensdag 17 april is het zover! Dan gaat mijn show “de Cheerleader” in première. Het gevoel is dubbel. Het liefst heb ik niemand bij mijn première omdat het zo dichtbij komt, omdat je mij helemaal “naakt” ziet en omdat ik het spannend vind. Stel je nu eens voor dat iemand de zaal verlaat? Ook al is het voor toiletbezoek. Ja, ergens slaat het allemaal toe maar wat mooi dat ik ook weet dat ik het voor mezelf doe.’

    

‘Wat wil je hiermee eigenlijk bereiken of zeggen?’
 
‘Ik beken, het gaat erom dat ik weer mezelf wil overtreffen. Het is persoonlijk, uitdagend en als ik dit doe… “naakt” en achteloos bereik ik mijn persoonlijke next level en kan ik nog meer vrouwen hierheen halen.’
 
‘Waarheen, Lucinda?’
 
‘Naar de top van hun kunnen! En dat is voor iedere vrouw verschillend. Jeetje… iedere vrouw heeft haar eigen legacy om achter te laten en hoe ze dat kan doen, deel ik in mijn theatershow. Toen “Spijkers met Koppen” mij wilde interviewen voor mijn show vonden ze het wel lastig… tenslotte is zoiets nog nooit eerder gedaan in Nederland. Dus dan kan het nu, zei ik nog… kun je het je voorstellen? Deze week verschijnt ook een interview in magazine Opzij… komt wel een dag na mijn première uit… dus mooi op tijd voor de show in Rotterdam in juni.’

‘Ben jij klaargestoomd voor succes?’

‘Haha… toen ik opgroeide werd mij gezegd dat het nooit wat zou worden met mij, dat ik nooit van betekenis zou zijn en dat ik nooit iets te vertellen zou hebben. Weet je hoeveel vrouwen dat nog steeds geloven? Te veel en weet je hoeveel vrouwen er nog steeds naar leven? Nog meer…’
 
‘Hoe doe jij dat dan?’
 
‘Ik ben een doener en praktisch ingesteld. Ik ga ervoor. Door te kruipen leer je lopen dan pas kun je rennen en jouw richting bepalen. Ik ben gevallen en heb geleerd, daar vertel ik over. Kortom, na mijn theatershow zal jij wel in beweging moeten komen en dat gaat je echt lukken. Hoe weet ik dat? Nou ja, dit jaar ben ik voornemens vier boeken te schrijven. Valt het tegen, heb ik er in ieder geval twee geschreven en daar zal ik me ook verder niet meer druk over maken. Kansen zullen er zeker zijn.’
 
‘Waarom?
 
‘Omdat het kan!’ Nederland is voor mij het land waarin in mijn droom kan leven. Ik ben net in de VS geweest en ik geloof dat hier nu nog veel meer mogelijk is dan daar. Maar de echte grote rol is weggelegd voor persoonlijk leiderschap. – mijn boek hierover verschijnt binnenkort.’
 
‘Je doet ook een aanbod na je show?’
 
‘’Behalve de speciale chocolaatjes? Jazeker! Een vervolg hoort erbij. Vorige week … Vorige week ging ik op de foto met Eva & Beau en ik realiseerde me dat het hun ook is gelukt ook al zullen ze zeker nog andere ambities hebben. Maar jij en elke andere vrouw kan dat ook bereiken en daar kan ik jou bij aanmoedigen. Onder andere door mijn one woman show. Ik ben de cheerleader.’
 
De Cheerleader is te zien in Theater De Leeuw op 17 april. Aanvang 19.30 uur.
 

De Cheerleader, theatershow van Lucinda Douglas
      
De Cheerleader, theatershow van Lucinda Douglas. 8 juni in Studio de Bakkerij in Rotterdam