Lucinda & Beau

Lucinda Douglas & Beau bij Eva Jinek

Met de dames van ELLE Mastermind ga ik vrijdag naar de talkshow van Eva Jinek. Dit is haar laatste avond bij de publieke omroep en ik heb haar al eerder meegemaakt op een laatste avond van haar seizoen. Erg leuk, uitbundig en speels. Daar houd ik wel van. Ik zocht een foto en vond er een van mij en Eva maar ook een van mij en Beau van Erven Dorens en ik begon te lachen…

Hij was die avond de bankgast van Eva en na de show ging hij met een aantal vrienden aan de bar nog iets drinken. Ik ging naar het toilet en de dames met wie ik was deden hun jassen aan en wachtten op mij. Toen ik terugkwam, waren ze in gesprek met Beau en iemand riep: ‘Kom Beau, op de foto met Lucinda!’. Beau zei: ‘Ik zie de krantenkoppen al… hier heb je Beau en zijn nieuw vriendin.’ Waarop ik met een brede glimlach antwoordde: ‘Dat zou jij wel willen!’ Als je mij kent, dan weet je dat ik er bloedserieus over was.

‘Mijn marketing’

‘Doe je jas uit Lucinda en ga nu op de foto’, riep een vrouw. Ik keek naar Beau en zei: ‘Ik weet niet of ik op de foto wil met je.’ Hoe dan? Kijk, ik vind hem wel een aantrekkelijke man en ik vind het ook aardig. Vervolgens begon ik nog een gesprek met hem maar nu ik eraan terugdenk, moet ik vooral lachen om mezelf. Ik herinner me dat ik ook nog tegen hem zei: ‘Sylvester Stallone vraagt 10.000 dollar voor een foto met hem en jij dan?’ ‘Neeee’, antwoordde hij ‘natuurlijk niet, ik moet ook denken aan mijn marketing.’ Foto gemaakt en wij vertrokken.

Nu ik de foto weer zie, moet ik lachen; ik geniet ervan hoe God mij gemaakt heeft. Ik zou nooit van tevoren zo’n gesprek kunnen bedenken. Reken maar, Beau is mij allang vergeten maar wat geniet ik hier nog steeds van. Sommige foto’s zijn de moeite waard om te bewaren. Ik ben werkelijk altijd hetzelfde en of ik nu het perfecte figuur heb of 20 kilo te zwaar ben, de attitude is hetzelfde.

Speelsheid

Ik zat in de auto op weg naar huis, belde mijn man op om 01:00 uur en vertelde hem hoeveel ik van hem hield en dat hij echt met mij boft. ‘Ja’, zegt mijn man dan ‘ik houd ook van je maar ik ga nu echt slapen. Maak me maar wakker wanneer je thuis bent.’ Thuis kom ik dan binnen met gelach en een verhaal waar mijn man om deze tijd geen waardering voor kan opbrengen maar de sfeer is heerlijk. Ik bof met hem.

Oh ja, ik ging de afgelopen twee jaar met de dames van ELLE naar de talkshow van Eva Jinek omdat ik de show anders niet of nauwelijks zie. Na het eerste studiobezoek kwam ik tot de conclusie dat de show live veel leuker was dan op tv en nu stopt zij ermee. Ja, dat zij vrouw is speelt natuurlijk wel mee. Ik houd van haar speelsheid.

Voor dit soort voorvallen en veel meer moet je eigenlijk mijn boek Smart & Savvy Leadership lezen… take life as it goes. Vanwege deze foto ben ik vandaag echt aan het lachen. Jeetje… wat kan ik van dit soort momenten genieten.