Lucinda Douglas spreekt met lef

Lucinda Douglas als spreekster

Lef is mij op het lijf geschreven en omdat ik oprecht van delen houd, geef ik met regelmaat optredens en lezingen over lef.

Als je onderneemt, hoort lef er gewoon bij maar veel vrouwen en mannen missen de –  noodzakelijke – dosis lef. Ik inspireer mensen om lef toe te passen in hun levens én hoe ze dat een leven lang kunnen vasthouden. Lef in 2021 meer dan ooit nodig… zowel voor ondernemers zelf als de medewerkers.

Lucinda Douglas spreekt

De Lefsessies

In januari 2021 lanceren wij een De Lefsessies. Daarvoor interview ik 5 inspirerende onderneemsters in Nederland. Nog heel even wachten dus. 

Vrouw met lef. Wie is Lucinda Douglas?

Geboren in Kaapstad tijdens de apartheid. Gewelddadigheid in de vorm van mishandelingen, misbruik en een burgeroorlog kleurden mijn Zuid-Afrikaanse jaren. Vormende jaren. Nadat mijn professor in mijn laatste studiejaar mij zei: ‘Of je gaat met mij naar bed of je haalt je diploma niet’, besloot ik mijn spullen te pakken en het land te verlaten. Via een verblijf in Frankrijk belandde ik in Nederland. Op doorreis, dacht ik. Maar hier (her)vond ik mezelf. Hier kon ik alles worden wat ik wilde, hier kon ik mij ontplooien.. wat een prachtland! 

Optreden Lucinda Douglas

Na tien jaar in de corporate wereld besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik wilde zelf bepalen wat ik deed én een verschil maken voor anderen. En ik groeide en velen met mij. In 2016 ben ik genomineerd voor de Etnisch Zakenvrouw van het Jaar Ondernemerschap en in 2018 sprak ik aan de Afrikaanse top She Speaks  in Nigeria. Ja, lef was nodig om daar te komen, te spreken en te inspireren. Empowerment. In 2020 schreef ik samen met vijftig vrouwelijke rolmodellen het boek LEFWIJF.

Lucinda Douglas spreekt bij PWC

Lef inspireert, zakelijk & privé

Aan de basis van veel optredens en interviews ligt ook mijn autobiografie Yes You Can Woman! met als ondertitel: ‘Hoe je omgaat met tegenslag, bepaalt je succes.’ Mijn verhalen en optredens inspireren vrouwen, zakelijk én privé. Lef en een positieve instelling in het leven vermeng ik tot een aansprekende formule vol winners mindset. We kunnen veel meer dan we onszelf voorhouden… en soms is een aanmoediging precies dat steuntje in de rug dat we nodig hebben.

Spreekster Lucinda Douglas
Lucinda Douglas, spreekster

Recente optredens

Harmon Kardon | Samsung, UWV, ING, Women on a Mission voor Stichting Vrouw & Defensie, Kamer van Koophandel, UPS, Albada College Rotterdam, TopFem, Rabo Bank, Saxion, MECC-TEFAF, David Game College (Londen, UK), Wittenborg University, Helderecht advocaten, MKB Montferland, Uitgeverij Haystack, IVA Driebergen, Stellar Data Recovery, EFR Business Week, Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumonderzoek (NVKC), She Speaks (Enugu, Nigeria), North Sea Offshore, Asiades, Wijnhuis Robbers van den Hoogen, SDX, Entre Femmes, De Broekriem, Female Vrouwen & Zaken, Kickstart Your Social Impact, Leadership Talks (Gent, België), fam, Fuckup Nights, lead5050 webinar, Ladies Business Event, Stichting Zijweg, PWC, Club Cele, N2WE non-native women empowered, Spark, Meerwaarde Welzijn, Stichting Maatvast.

Lucinda Douglas, spreker over lef
Lucinda Douglas, inspirerende spreker
Spreker Lucinda Douglas