Lucinda naar Hilversum

 

Lucinda Douglas Hilversum radioprogramma

Op de 100e dag van Famous In 100 Days (je kunt elke maandag starten : ) ontving ik een e-mail uit Hilversum. Ik dacht dat het weer zou zijn voor een eenmalige deelname aan een (talk)show en ik vroeg meteen naar tijd en plaats. Zo lag het niet, er was meer. De hoofdredacteur van het betreffende programma wilde mij eerst ontmoeten. Een afspraak was snel gemaakt en mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.

 

Net terug van spreken in Nigeria

Ik was net twee dagen terug uit Nigeria en zoals ik ben, wil ik altijd wel weer wat nieuws hebben naast mijn lopende projecten. Iets om naar uit te kijken, net zoals Nigeria. – Tenslotte wist ik al twee maanden voor vertrek naar Nigeria dat ik op de Afrikaanse Top ging spreken en daar kon ik naar toe leven. Een persoonlijke uitdaging. Geweldig.

 

Naar Hilversum

De hoofdredacteur had ik gisteren bij mij op kantoor op bezoek. Er is een rol voor mij weggelegd. Als vaste gast in een landelijk radioprogramma op het eind van de middag waarin aan mij als specialist een vraag wordt voorgelegd. Mijn specialisme is de vrouw, ondernemerschap en diversiteit. Om de twee/drie weken ontvang ik een thema of een actueel onderwerp om mijn mening over te geven en dan rijd ik naar de studio in Hilversum. Voor 150.000 unieke luisteraars.

 

Ik ben reuzebenieuwd naar de vibe van het radio-optreden. Dat ik veel ga leren, ontdekken en ervaren staat voor mij als een paal boven water. De kijkcijfers van tv gaan achteruit maar radio blijft stabiel en neemt zelfs toe.

 

Wat ik mooi vind hieraan is dat ik meteen weer in een panel kom waar meerdere vrouwen aan meewerken. Met zo’n maatschappelijke afspiegeling en als voorvechtster van de vrouw, voel ik me zeker bevoorrecht mijn mening te geven over thema’s als glazen plafond, meer vrouwen aan de top, hoe verhoog je zelfvertrouwen bij vrouwen?

 

Gek hoor, jaren geleden luisterde ik naar de radio toen ik nog werkte voor TNT Express en de presentatrices van toen loop ik nu tegen het lijf!

 

Jouw Personality, Lucinda

Dagelijks ontvang ik al een leesmap van mijn man. Mijn kennis moet up-to-date zijn voor de thema’s in mijn business… van innovatie, coaching, spreken, technische kennis, online programma’s en zo veel meer. Nu mag ik mijn mening geven over vooraf bepaalde thema’s, over actualiteiten of de redacteur belt mij ’s morgens en vraagt naar wat er in mijn business of leven speelt.

 

In de basis gaat het om mijn persoonlijkheid, daarvoor ben ik hiervoor gevraagd. Dat vind ik mooi… daar kan ik om glimlachen.

Er gaat van alles door mijn hoofd maar ik heb er vooral veel zin in. Mijn bijdrage aan het einde van het programma zal ik dan ook delen op mijn zakelijke FB-pagina tegen die tijd. Ik vind dit toch zo gaaf zeg… dus vandaag een berichtje sturen naar mijn sprekersbureaus dat ik nieuws heb. Kortom… ik geniet er nu al van!