Maud is mijn topvrouw!

Maud Brouns bij ELLE Mastermind van Lucinda Douglas

Tijdens de laatste ELLE-sessie, bij De Dames van Hurkmans in Den Bosch, interviewde ik Maud Brouns omdat zij net is toegetreden tot de Raad van Toezicht van een organisatie. Ik deed dat in bijzijn van alle ELLE-vrouwen omdat ‘delen is leren’. En dat inspireert. 

Maud zit nu in twee Raden van Toezicht en is in de running voor een derde. Kijk, zij is mijn heldin om een paar redenen. Zo heeft zij een quotum niet nodig om te durven; zij is niet bang voor afwijzing. 

‘Gewoon doen’

Maud vertelde in kleur en geur wat voor brief zij schreef; dichtbij zichzelf en vanuit het hart. De materie en de mensen van de organisatie waar zij toezichthouder is, passen dan ook bij haar. Zij is er niet alleen op formele momenten of vergadermomenten maar ook op andere momenten waar zij geraakt wordt. Maud is een vrouw die andere vrouwen hoop geeft. ‘Gewoon doen’ hoor je haar zeggen. ‘Maar Maud’, vroeg ik, ‘zoeken ze niet het bekende schaap met de vijf poten?’ ‘Natuurlijk moet je in het team passen maar daarnaast heb je nog veel meer ruimte.’ Bij haar is het duidelijk dat plezier, compassie en bewogen zijn haar leven domineren.

Niet te lang nadenken maar gewoon leven! Wellicht haar Brabantse inslag maar hoe dan ook, adopteer het meteen. Wij hebben het gehad over remuneratie, tijdsduur, opleiding voor deze functies en ook hierin was Maud uitermate transparant. Nu denk je wellicht; hebben jullie het hierover bij ELLE? Wat betekent dit alles? 

Iedere vrouw wil en kan

Ik geloof dat iedere vrouw een bijdrage wil en kan leveren. Ik geloof dat zij in een vibe moet zitten met de juiste mensen. In een inspirerende omgeving moet bewegen en dat niets te gek is. Ik zeg altijd dat mannen iedere dag ongeacht wie ze zijn en wat ze doen ‘boardroom ready’ worden gemaakt maar vrouwen moeten dat verdienen en blijven verdienen. Ga dus om met mensen die het altijd in je zien, je helpen, je inspireren, je omhoog tillen. Zoals wij dat doen bij ELLE. En natuurlijk hebben wij onze hang-ups, keren wij ons binnenstebuiten, voelen wij ons weleens niet goed genoeg of kunnen wij niet over ons schaduw springen, let wel… dan ben je ready!  

Jij en ELLE

Wat vind ik ELLE toch een hele gave manier van zakelijk en persoonlijk jouw groei bereiken. Geen grenzen maar kansen en reken maar ik weet waar ik het over heb.

Meer weten over ELLE Mastermind? Of wil jij de ELLE Raad van Advies bij jouw bedrijf op bezoek… neem even contact met me op.