Mijn Angela-moment

Lucinda Douglas, SalesTalk

De afgelopen week kwam Angela in het nieuws. Je weet wel… ze mocht met haar totale lichaamsbedekking de bus niet in. Zij overtrad de wet en bam! Angela is internationaal bekend!

Toen ik gisteren naar Utrecht reed, moest ik denken aan Angela. Hoe zou zij zich nu voelen? Er lopen zo’n 150 Angela’s rond in Nederland en blijkbaar vinden ze het geweldig om zo gekleed te gaan anders zou ze het niet doen, toch? Wat kan ik leren van Angela?

Bekendheid. In heb in vele magazines en kranten gestaan, interviews en reportages. Ik schrijf boeken en word internationaal geboekt als spreker. De wet overtreed ik ook… de kick van het overschrijden van de maximumsnelheid met het indrukken van het gaspedaal, heerlijk! Over the edge.

Maar nog nooit heb ik zo snel zo veel aandacht gegeneerd en gekregen als Angela. De sanctie van te hard rijden voel ik in mijn portemonnee en als ik al aangehouden word, kom ik niet in het nieuws. Angela kreeg nog niet eens een boete maar wel alle media-aandacht, van kranten en tv-interviews tot social media coverage. Wat valt hiervan te leren?

Angela is niet zichtbaar

Thats it! Angela is een niche. Zij en 150 andere vrouwen zijn onzichtbaar qua gezicht maar niet qua verschijning. Stel nu dat Angela een lingeriemerk of juist een make-up-lijn zou starten, zou het natuurlijk geweldig werken. Angela is ‘marketing waiting to happen’.

Monica L.

Ik moest denken aan Monica Lewinski, jij weet het wel… die vrouw die het níet deed met Bill Clinton. Als zij haar moment niet pakte was zij ook niet zo wereldberoemd. Zij geeft nu lezingen voor waanzinnige bedragen over de hele wereld omdat zij het níet deed met Bill. Ja, dat fascineert mij. Terug naar Angela.

Onzichtbaar en succesvol. Is het mogelijk?

Het is het moment waarop Angela dit deed. Haar timing was ongetwijfeld niet gepland maar het maakte impact. Als de chauffeur haar niet had geweigerd, was er ook niets aan de hand. Angela lapt de wet aan haar laars… persoonlijk kan ik daar niets mee maar voor Angela werkt het.

Voor deze week was Angela hot nieuws maar over twee weken weten wij niet meer wie Angela is… of weten we het nu al niet meer : ) Wel is het zo dat zij niet blijvend in de spotlights zal staan. Dus een eenmalige Angela-actie is geen recept voor blijvende bekendheid. Wij de vrouwen die zichtbaar willen zijn, moeten voortdurend aan de weg timmeren… hoewel een Angela-achtige actie wel een fraaie impuls zou geven.

Mijn Angela-moment

Daar dacht ik over na tijdens de rit naar Utrecht en ik kwam er niet uit. Wat zou ik kunnen bedenken als mijn Angela-moment dat behoorlijk wat (positieve) reuring zou veroorzaken? Welke actie zou de zaken eens flink opschudden? Dus Angela, dank je voor het wake-up moment, dat houdt mij scherp (ook al was dat niet jouw bedoeling).

Jouw Angela-moment

Wat wordt jouw Angela-moment? Ben je er ook aan toe om te weten hoe jij jezelf bewust zichtbaar kan maken? Daar gaat SalesTalks mijn talkshow op 8 november over. Jij bent welkom bij SalesTalk. Ik zie je dan ook graag.

SalesTalk

Strakke interviews, intrigerende gasten, bubbles, theater en sfeer kenmerken SalesTalk, de talkshow van Lucinda Douglas. Het thema van 8 november is ‘Hoe verkoop jij jezelf?’ Meng met de zaal- en bankgasten en verhoog jouw kennis en de kwaliteit van jouw netwerk. Natuurlijk kan je ook vragen aan mij stellen. Ik zie je op de 8ste : )

Jouw ticket koop je hier.

8 november 2019. Hanging Around in tot2021 in Apeldoorn.

SalesTalk, de talkshow van Lucinda Douglas.