Ik ontdekte; ik kan 40% méér dan ik dacht

 

Ik ben een Yes You Can-vrouw… ik geloof dat je meer kan bereiken dan je denkt en dat klopt. Denk eraan dat jouw hersenen er zijn om je te beschermen en dus waarschuwen ze je al heel snel om iets niet te doen. Maar pas daar mee op. Sommige ‘waarschuwingen’ springen direct naar voren als jij er ook maar aandenkt om de hoek om te lopen.

De meeste vrouwen zijn al verlamd bij het eerste waarschuwingssignaal. Gaat het signaal gemiddeld al af op 60% ‘gevaar’, dan is er nog 40% om te verkennen en verder te gaan. Maar laat maar, de alarmbellen zijn afgegaan en we durven helemaal niet meer.

 

Inspiratiespreker vanuit missers en ervaring

Op jonge leeftijd vertrok ik uit Zuid-Afrika en nu jaren later, heb ik heel wat leuke en stomme dingen gedaan en meegemaakt. Die onverstandige stappen, mislukkingen en missers bleken wel belangrijk in mijn leven.

Ik was accountmanager bij TNT en dacht dat dat het was; niets leukers kon mij nog overkomen. Toch… ging ik daar weg, begon als zelfstandig ondernemer, was ook nog commercieel directeur van een internationale logistieke organisatie, schreef een managementboek, werd tv-talkshow host en ben nu inspiratiespreker. En uiteraard inspireer ik vrouwen, ondernemers en belangstellenden vanuit mijn kennis en ervaring. Dus geloof me nu maar, ga die hoek om en geniet van die 40%… the best is yet to come!

 

Ik ontdekte; ik kan 40% méér dan ik dacht - blog van inspiratiespreker Lucinda Douglas

 

De of het belemmering… pak dé kans

Je hebt het mij wellicht eens horen vertellen: vanwege mijn opvoeding in het Engels en Zuid-Afrikaans ken ik niet het verschil tussen de Nederlandse lidwoorden ‘de’ en ‘het’. Dat wil me maar niet lukken (en ja, mijn blogs worden erop gecheckt).

Denk je nu dat dit mij belemmert? Denk je nu echt dat dit mij tegenhoudt een podium op te wandelen en een inspirerend verhaal af te steken? Ben je gek… het is voor mij juist een uitdaging én inspiratie om door te gaan. Hier gaan geen alarmbellen meer af. Reken af met bepaalde ‘imperfecties’ en focus je op jouw doel. Go for it!

 

Overtuigen en het verschil maken

Met een positieve en enthousiaste houding, met een attitude en wilskracht en het sterke gevoel in je kracht te zitten, zo kan je bergen verzetten. En mensen overtuigen zonder iets af te dwingen. Yes You Can! Dat is ook precies het thema en de kern van mijn sessies PowerCoaching en mijn optredens als inspiratiespreker. En reken maar dat anderen bereid zijn jou te helpen als jouw verhaal helder is en ook jouw oprechte bedoeling om ergens een positief verschil in de wereld te maken.

 

Jouw vraag op het PowerOntbijt

Heb jij vragen hoe jij vooruit kan komen? Bezoek een workshop/training of evenement. Ik wil je graag ontmoeten en mijn ervaring en kennis delen.