Rijkdom… en toen viel de loterij op mijn postcode…

Blog Lucinda Douglas

photo fabian bank

 

‘Nou Lucinda… wat maakte jij deze week mee?’ werd me een paar keer gevraagd.  Nou… deze week stond voor mij in het teken van de ‘Red Carpet Series’. Erg leuk om woensdagavond naar een gave opening te gaan in Utrecht als VIP, donderdag met mijn netwerk Genootschap van PowerVrouwen Politiek Den Haag te bezoeken en een van mijn favoriete topvrouwen daar te interviewen en vrijdagavond stond een lokale TEDx talk op de agenda.

 

Deze week had ik ook een aantal intake gesprekken voor mijn life & business coaching programma Intens Power Coaching omdat vrouwen weten dat zij de top van hun kunnen en zullen bereiken met mij. Ook heb ik serieus de mogelijkheid bekeken om mijn business op te starten in mijn favoriete Europese stad Praag.

 

Jouw prijs

Maar wat nu echt een klapper was, is dat ik vernam krijg dat mijn postcode 7322 in de prijzen viel bij de postcodeloterij. Het ging miljoenen regenen. Het eerste wat ik deed was even voelen… hoe voelde dat. Dat voelde heel goed. De lokale krant blies de loftrompet en de reacties online en offline waren niet meer te houden.

 

Want wat gebeurde er… deelnemers verkondigden plotseling dat ze hun droom gingen leven.  Verhuizen naar een warm land, vaker op verre vakanties, de droomauto kopen en vooral meer tijd doorbrengen met familie en gezin en geloof  – daar kwam ook tijd voor – een opleiding volgen om toch veel mooie speciale herinneringen te hebben. Kortom, veel gelukkiger zijn en vooral geen zorgen meer. Wat ik heel merkwaardig vond is dat ik zelfs hoorde: ‘Omdat ik zo dankbaar ben, ga ik naar de kerk.’ Je snapt het al; FEEST!

 

Jouw droom

Ik glimlachte bij de berichten op Facebook. ‘Zal ik je plaats innemen, Lucinda!?’ schreef een vrouw. Ineens wist ik het alweer. Zij wilde graag van haar man scheiden maar dat kon niet vanwege de torenhoge hypotheek. Dit zou haar ticket naar geluk zijn. Ik reageerde: ‘Ik heb ik hier niets mee, ik doe namelijk niet mee aan loterijen en ik leef mijn droom al.’

 

Het gaat niet eens om geld, het gaat vooral om wat ik hier schrijf. Ik ga nu al 8 keer per jaar op vakantie, ik heb een auto gekocht die echt bij mij past en ik richt mij leven zo in dat ik tijd heb voor kinderen en man en familie en ik kom op ongelofelijke plekken zonder te wachten totdat de loterij besluit op mijn postcode te vallen.

 

Ja, ik ben gezegend met zo veel ellende dat ik daar nog meer van heb geleerd. Wat ben ik blij dat ik mijn droom leef, dat ik weet wat mijn talenten zijn en dat ik juist hiervan kan genieten. Uiteraard heb ik nog wensen en doelen maar dat ik dit nu met je kunt delen met een blij en opgetogen hart, betekent dat alles wat ik wil… ik al heb.

 

Jouw rijkdom

Wij zitten nu in de fase dat wij minder vlees eten, korter douchen, een regenton willen aanschaffen om zuiniger om te gaan met water en erover denken kippen te houden. Hoe dat werkt, weet ik allemaal nog niet maar ik ben alleen al gelukkig door eraan te denken.

Wil jij nu ook zo leven? Ik daag je uit maar ik daag je vooral uit om nog meer te waarden en te genieten van wat je nu al hebt. Weet dat geld geen afspiegeling is van RIJKDOM. Dat zit in hoe je zelf kijkt naar en hoe je omgaat met de wereld.