Vrouw, land nooit!

Lucinda Douglas

ELLE-Dame Léontine was in december vijf dagen achter elkaar te vinden op de Masters of LXRY. Nu weet ik dat je daar van alles kan beleven. Life in the fast lane, andere gesprekken en spannende ontmoetingen. Iedereen in een andere vibe en vooral niet zoals het thuis eraan toegaat. In die maand sprak ik ook voor ING Bank, de provincie Limburg en voor het MT van de Rabobank. Fast lane at its best.

Ik weet nog dat ik een mail stuurde naar Léontine met de vraag: ben je al geland? En twee seconden later mailde ik erachter… doe dat vooral niet. Vrouw, land nooit!

Op mijn high leven

Na een aantal spreekopdrachten, gave kerstdagen, veel gasten aan de wintertafel en nog veel meer aanvragen heb ik maar besloten om nooit meer van mijn ‘high’ af te komen. Gewoon doen kan ik toch al niet dus dat ga ik ook niet doen. De high van de afgelopen periode wordt de basis van altijd.

Eigenlijk heb ik altijd al zo geleefd en ik vind het fantastisch. Tot mijn grote verbazing ‘gebeuren’ er altijd mooie en onverwachte dingen. Voorstellen, aanvragen, ontmoetingen en uitbreiding van mijn business. De tweede ELLE komt eraan en de gesprekken daarvoor zijn in volle gang.

Is het realistisch, Lucinda?

Ik vind van wel! Ik leef op een bepaalde high en uiteraard ben ik er me bewust van. Ik heb een boeiende energie en niet onbelangrijk; ik geniet ervan maar ook de mensen om mij heen. Ik stel mezelf nooit de vraag of iets realistisch is of dat het past… het past gewoon en ik geniet.

De high van de afgelopen periode wordt de basis van altijd

Realistisch, haalbaar; gewoon doen heeft alles te maken met het befaamde maaiveld. Ik houd van mijn ‘over the top’ leven. Voor mij is dat gewoon. ’s Morgens wakker worden en weten dat mensen van mij gaan genieten en ik van hen. Een agenda hebben met alleen inspirerende zaken en de rest uitbesteden. Jaaaa… dat is goud.

Rust inbouwen

Als mensen het hebben over rust inbouwen, hebben ze het vooral tegen zichzelf en niet tegen mij. In mijn leven doe ik alles met een bepaalde rust. Ik heb het ook nooit druk ook al heb ik drie bedrijven, een gezin en alles dat erbij komt. Ik geloof namelijk niet in het fenomeen druk. Ik heb er dan ook geen last van. Wanneer ik terugkom van een energieke dag van advies geven, coachen en ondernemen, heb ik alleen nog maar meer energie en natuurlijk geweldige verhalen. Rust is niet iets dat je kan inbouwen. Ik geloof dat jouw life-style rustig moet zijn en daar ben alleen jij bij.

Ik spijbel met regelmaat

Ik weet nog dat iemand een tijd geleden zei: ‘Ondernemers houden er niet van om vroeg op te staan.’ En ook dat klopt. Ik kan soms tot negen uur in bed liggen met telefoon en thee en afspraken inplannen en vragen beantwoorden. Daarna is het tijd om te wandelen. Met regelmaat tref ik mensen bij de AH die mij niet herkennen. Zonder make-up en in mijn joggingpak. Ik heb ook net weer geboekt voor Marrakesh en Valencia. Ik kan heel lekker schrijven en denken bij 23 graden. Geuren en geluiden van de stad tot mij nemen en genieten van een Marokkaanse thee. Als ik anderen zichzelf zie voorbijrennen, heb ik een soms het gevoel te spijbelen.

Ik heb lak aan wat anderen vinden en geniet van het leven. Het is mij gegeven en een cadeau! En wat doe je met cadeautjes? Je geniet ervan. Speel ermee, ga er met verwondering mee om. Met liefde en respect uiteraard. Vraag nooit te veel van een cadeau maar geniet ervan.

Ruimte binnen ELLE

Mijn life-style zie je terug in ELLE Mastermind. Met veel plezier en gemak ben ik in gesprek met de mooiste bedrijven van Nederland. Als ELLE Raad van Advies geven wij advies, maken indruk en ik ben mentor en coach van de dames. Wil jij deze manier van leven en ondernemen ook leren en leiden? Neem even contact met me op.