Vrouw, stop met werken aan de inhoud!

 

Foto: Ariel Lustre

 

Ik zie het dagelijks; vrouwen die zó strak op de inhoud zitten dat ik me weleens afvraag hoever ze nog willen en kunnen gaan met het verzamelen van kennis. Waar zijn ze mee bezig? Wat willen ze bereiken? En of het nu vrouwen zijn in bedrijven of zelfstandige onderneemsters; beiden kampen met hetzelfde euvel. Ze begrijpen – voelen – duidelijk niet helder wanneer zij goed genoeg zijn. Jammer. De oplossing ligt voor de hand.

 

Mannen als voorbeeld?

Eerst een quote. Wat vind je hiervan: ‘Volgens onderzoek gaan vrouwen pas een commitment aan als ze 97% zeker weten dat ze het kunnen. Voor mannen is het 30%.’ (Bron: Elsevier Juist) En ook al weet ik dit al jaren, ik vind het toch weer noodzakelijk om dit met je te delen.

Vrouwen zeggen vaak: ‘Ik weet niet of ik voldoende te melden heb.’ ‘Ik weet niet of ik goed genoeg ben.’ ‘Wie zit op míj te wachten?’ ‘Ik geloof niet dat ze mij serieus nemen.’ En vul de rij maar aan, je kent er zeker nog wel een paar.

 

Waarom nemen mannen genoegen met 30%?

Voor een man ziet het leven er heel simpel uit. ‘We will make it up as we go along’ is vaak zijn spreuk en het werkt! Volgens ondernemer Richard Branson werkt het zo: eerst ja zeggen en later de oplossing bedenken. Dat scheelt behoorlijk veel tijd, energie en dus geld. Dus ook voor jou geldt… doen en aanpakken en de ‘rest’ zien we later wel.

 

Wanneer heb jij het af voor 100%!?

Okay, ik geef toe dat als er iets is wat ik wel stoer vind aan mannen, is dat ze met 30% inhoud beslissingen nemen, bedrijven opzetten, conflicten starten en… relaties beginnen. Het leven van de man in een notendop.

 

Ik heb nog geen vrouw ontmoet die haar zaakjes – privé én zakelijk – 100% voor elkaar heeft. Niet eens 90%. De vraag is ook of je zo ‘perfect’ moet zijn. Wellicht is dat ook niet zo gezond.

De kunst is wel om van die ‘mannenaanpak’ iets te leren. Wellicht wist je dit al, wellicht is het nieuw voor je maar wat ik jou cadeau wil geven is dit: reageer en handel eens veel minder gespannen, werk ook eens goed aan de verpakking (focus hierop!).

 

Start nu met een lichter en gelukkiger leven

Onlangs zei een man tegen me: ‘Lucinda, jouw wereld is wel heel maakbaar.’ Ik dacht er geen seconde over na en riep meteen ‘Ja!’ Voor mij een compliment… Ik pak ook graag aan. Ik ben de meest gevraagde spreekster als het gaat om Empowerment in de Benelux en ik coach gave vrouwen naar een succesvolle carrière en onderneming. Daarom ben ik de Yes You Can Woman. Ook jij kan jouw succes behalen.