Vrouw, wees een cheerleader!

 

Vrouw, wees een cheerleader! Blog van Lucinda Douglas.

 

Vrouwen kunnen niet enthousiast zijn als een andere vrouw het beter doet, als een andere vrouw vleugels krijgt en in vliegende vaart vooruit racet. Waarom is het zo moeilijk haar dat succes te gunnen? Wat in ons houdt dat tegen? Sommige vrouwen willen wel maar oh, oh… ‘Zij wel en ik niet’ doet toch behoorlijk pijn!

 

Overtref jezelf

Deze week sprak ik met Nora over dit fenomeen en zij zei: ‘Ik houd van de tennister Serena Williams, een rolmodel op en top. Toen zij Grand Slam verloor, baalde ze behoorlijk maar rende naar haar tegenstander en omhelsde haar…’ Duidelijk, voor Serena was het van belang om een cheerleader te zijn. Een daadkrachtig voorbeeld voor iedere vrouw.

 

Feestvieren omdat de ander dat nodig heeft en verdient. Jezelf overtreffen, jezelf overstijgen kun je alleen maar doen als je ook net zo blij kan zijn voor een ander alsof het jezelf betreft. Hoe vaker ik erover nadenk, hoe meer het een toppunt van zelfvertrouwen, van steun aan elkaar en ook sexyness is. Dan pas overtref je jezelf.

 

Wees een cheerleader!

Ik geloof dat een vrouw veel verder komt als er iemand aan haar zijde staat die haar aanmoedigt. Veel minder coaching en mentoring graag! Wij weten vaak al zo veel en eigenlijk wil je alleen een aanmoediger, een fan; iemand die in je gelooft naast je hebben. Wij zijn al zo kritisch naar onszelf toe. Dat stemmetje weerhoudt al zo veel. Als medewerker en als ondernemer, in organisaties, in je netwerk en in je gezin: CHEERLEADERS zijn onmisbaar. Een cheerleader heb je nodig, ongeacht wat je doet of wie je bent. Denk je dat dat niet voor jou geldt, dan spreek ik je graag.

 

Vrouwen zijn harder voor vrouwen

Mannen helpen elkaar. Daarom heb je mannen aan de top van noem maar op. Vrouwen aan de top helpen – in de meeste gevallen – denken alleen zichzelf en vergeten de vrouwen die ook wat aanmoediging en steun kunnen gebruiken. Vrouwen aan de top zijn vaak kritisch en willen hun naam niet besmet zien met het falen van een andere vrouw die zij kunnen helpen. En weet je, in de praktijk valt dat alles wel mee. Gun een ander meer, gun een andere vrouw haar moment om op te vallen en te laten zien wat zij kan. ‘Shining’, we kunnen het soms zo goed gebruiken. Gewoon doen dus, daar zijn wij voor gemaakt. Echt!

 

Tips voor cheerleaders:

  • Start met de mensen om je heen een goed gevoel te geven over dat wat ze doen. Vrouwen hebben dit nodig.
  • Moedig mensen aan, ook al betekent dit soms dat jij een stapje naar achteren neemt.
  • Wees gewoon positief over de plannen van een ander. Ook al vind je het zelf niets.
  • Cheerleaders zijn leiders. Cheerleaders vinden hun eigen meningen en belangen niet belangrijker dan die van een ander.
  • Cheerleaders zijn sexy, smart, savvy en zelfverzekerd… en door anderen meer te gunnen word je dat zeker wel : )

 

Hoe word je een cheerleader?

Wil je iets bereiken of heb je plannen en je hikt ergens tegenaan? Vraag het haar. En vertel die vrouw over de rol van de cheerleader; als wij dat zijn voor andere vrouwen kunnen wij veel meer bereiken met elkaar. Je weet tenslotte ook maar nooit hoe snel de bordjes kunnen zijn verhangen… en dan kan een cheerleader wonderen verrichten. Yes You Can!

 

Wil je ook weten hoe je een cheerleader kunt zijn, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. www.lucindadouglas.nl of nodig me uit voor een inspiratieshow.