Vrouw, zó behaal je wél je doel!

Eind januari las ik een artikel waarin David Beckham uitlegde dat zijn vrouw al 26 jaar lang kip en zilvervlies rijst eet voor diner. En natuurlijk was dit wellicht niet het meest interessante artikel op dat moment – de wereld kroop van crisis naar crises – maar ik moet kiezen waar ik mij op focus. Ik kon me zo voorstellen dat Victoria vast en zeker vaker voor feestjes wordt uitgenodigd dan ik en daarom geniet van meer ‘cocktailmomenten’ en spotlights dan ik. Haar glamorous life is een stuk spannender dan dat van mij. Reden voor mij om te zeggen tot hier en niet verder: ik val af. Ik kies voor een gezondere levensstijl en tijdens de interviews van Lefwijf 3 wil ik er nu wel anders uitzien dan tijdens Lefwijf 1 & 2. Het is niet goed voor mij om met zoveel kilo’s rond te rennen. Waarom deel ik dit met je?

Het begint met…

Ik heb besloten om mijn doel te delen. Door mijn doel te delen vragen mensen ernaar en mijn gezin moedigt mij aan. Uiteraard ben ik ook zelf erg gemotiveerd en ik heb meteen de EGA ingeschakeld want als het gaat om een gezonde lifestyle, passen ze helemaal bij mij. Wekelijks weeg ik mezelf, schrijf het op in mijn boekje en ik ontvang allerlei tips. Doe ik het goed, dan val ik een kilo per week af en ik moet eerlijk toegeven, dat bevalt mij wel heel goed. Ik beweeg ook veel gemakkelijker en ik ben nu al fitter. Tien kilo eraf en dat geeft veel meer vrijheid. 

Stel een doel

Ik heb het nu over een persoonlijk doel maar een doel kan ook financieel zijn of bijvoorbeeld dat jij het aantal klanten wilt verhogen of zelfs dat je in een ander werelddeel wilt gaan wonen. Het kan van alles zijn. Klein en groot. Laatst zei ik tegen een van de dames: ‘Als je iets wilt bereiken op zakelijk niveau, geef dan aan wat je per jaar wilt verdienen. Dan werk je gewoon terug. Hoeveel klanten heb je daarvoor nodig en wat moet je daarvoor verkopen en wat heb je daarvoor nodig?’ Overigens werkt het zo voor alles dat je wilt behalen. Of het nou privé of zakelijk is. Of dat het gaat om je leven. Het principe is hetzelfde.

Houd vast aan het plan

Ben je eenmaal een richting ingeslagen, houd je daaraan vast. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen zoals in mijn geval, dan is het van belang om juist door te gaan ook al zie je soms de resultaten niet direct. Nu is afvallen een kwestie van doen en je wordt uiteindelijk ‘automatisch’ beloond. Daar houd ik nu van. Dit is vooral niet moeilijk maar een kwestie van ‘Stick to the plan. Trust the process’.

In bikini in Libelle?

Ja, ik sta binnenkort in bikini in Libelle. Zie het als een cadeau aan mezelf. Voordat ik begon aan mijn afvalrace – lifestyle change – wist ik dat ik momenten van beloning moest inbouwen. Dus twee maanden geleden gaf ik al akkoord aan Libelle. In bikini want reken maar als ik dat in mijn vooruitzicht heb, ga ik er ook nog eens voor. Een extra stimulans en heerlijk om mezelf zo te inspireren. 

Ik heb nog een paar weken voordat het weer zover is, voordat ik in mijn bikini stap en in de spotlights mag treden. Ik doe het dus bewust. Als cadeau voor wat ik tot op heden heb bereikt. En alweer deel ik het met je. Dat hoort bij mijn stijl. Jij bent dus mijn accountability partner. 

Wil jij dit ook? Samen jouw doel behalen?

Dat kan zeker. Een aantal vrouwen start in mei 2022 met Lefwijf Netwerk. En nee, je hoeft niet auteur te zijn om mee te doen. Om mee te beginnen ga je eerst een doel stellen. Dan hebben wij twee online sessies per maand. Een keer in de ochtend en een keer op een avond. Er is ook een FB-groep waar ik de highlights en een inspirerende spreker mee naar toe kan nemen. Heerlijk om samen het verschil te maken. En natuurlijk ga je ook kleine feestjes zoals mijn libellemoment inbouwen. 

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan Lefwijf Netwerk maar ik heb besloten dat het altijd onder 1 euro per dag blijft en daarom is het haalbaar voor een ieder. En als dit doel behaald is, heb ik nog een paar andere en het is heerlijk om daar samen aan te werken. Ben jij toe om stappen te zetten? Samen helpen wij elkaar, inspireren wij elkaar, vormen wij een sisterhood en maken gebruik van de krachten van elkaar. 

Jij bent het waard!

Ik mag veel leuke dingen doen in het leven. Werkelijk gave dingen. Ik ben ook christen en daar haal ik alle inspiratie uit. Ik houd ervan om te groeien en ook om mensen met mij mee te nemen in wat ik meemaak. Inmiddels zijn wij met vijf dames en er is nog ruimte binnen Lefwijf Netwerk. Tenslotte gun ik het je om de komende jaren je doelen te bereiken. Ga je met me mee?