Vrouw, zo kom je in de media! 7 tips by Lucinda

 

Vrouw, zo kom je in de media. Blog van Lucinda Douglas

 

De afgelopen weken stonden weer in het teken van vrouwen in de media. Te weinig vrouwen zijn zichtbaar en dat klopt helemaal. Vrouwen mogen vaker hun stem, mening en opinies laten horen en zien maar hoe?

Weet je, als een vrouw meer dan 17 à 19% praat in een groep wordt zij al gezien als dominant. Hoe gaan wij nu een turn around maken? Ten eerste door ons helemaal niets meer aan te trekken van dit soort cijfers. Als jij zichtbaar wilt zijn, vindt iedereen wel ergens iets… ga daar doorheen.

 

Hoe kom je als vrouw in de media?

Maar hoe kom je op tv? Hoe kom je in een panel? Eva Jinek vertelde dat er meer vrouwen moesten komen maar echte tips waren er niet. Natuurlijk is Marga Miltenburg heel goed bezig met Janneke van Heugten. Daar houd ik wel van. Deze vrouwen zetten zich werkelijk in maar wat moet vrouwen nu doen om op te vallen?

Achterover leunen en hopen dat iemand ziet hoe goed je bent gaat niet. Nooit.

 

Vrouw, zo kom je in de media! Mijn 7 tips!

  • Dat wat je doet met helder zijn. Zo helder dat als een familielid gewekt wordt midden in de nacht, zij of hij helder kan vertellen wat jij doet. Ik schreef UltraNichen toen ik worstelde.
  • Vlog en blog over je onderwerp en trek die heldere lijn ook door op de sociale media.
  • Jouw website, jouw brand, wie jij wilt zijn en je pay off: alles moet kloppen met dat wat je wilt bereiken.
  • Schrijf jezelf in bij een sprekersbureau en je bio zal al een eye-opener zijn voor je. Het moet namelijk helder en to the point zijn.
  • Zorg ervoor dat je in de media komt. Eerst lokaal en check dan ook sterk jouw visie is. Heb je eigenlijk wel een visie? Heb je een boeiende invalshoek? Wat is bijzonder of anders aan je? En laten wij niet vergeten… waarom doe je dit?
  • Wees relevant.
  • Droom vooral heel groot!

 

Personal Branding & media

Nu ben je al een heel eind. Hoe ik het kan weten? Nou deze maand (juli 2017)verschijn ik in een programma op NPO2, genaamd Ons Goeie Geld. Ik stond dit jaar al in de magazines Margriet, Libelle, Linda en had vorig jaar mijn eigen tv-programma (talkshow Yes You Can Woman) gehad.

Op 25 augustus geef ik de Masterclass Personal Branding by Lucinda. Daar vertel ik je alles over zichtbaar zijn in de media. Ben jij klaar om het verschil te maken?