De 9e etage: Vrouwelijk leiderschap is dood.

 

Leiderschap is dood, leve... leiderschap! Personal Branding by Lucinda The Yes You Can Woman #empowerment

 

De jaarlijkse Etnische ZakenVrouwen High Tea in het Vredespaleis in Den Haag woonde ik onlangs weer bij. Uiteraard altijd geweldig georganiseerd en dit jaar was het thema Vrouwelijk Leiderschap. En zoals jullie weten… dat vind ik behoorlijk boeiend.

 

Vrouwelijk leiderschap is dood

Er waren sprekers over dit onderwerp en een panel met mensen uit de praktijk. Eigenlijk kwam het erop neer dat vrouwelijk leiderschap niet bestaat. Leiderschap is er wel, maar vooral persoonlijk leiderschap.

Wat wel helder naar voren kwam is dat vrouwen zich meer moet laten zien, meer moeten durven en niet moeten schuilen voor politieke spelletjes of machomannen. Leer nu eens om je vrouwtje te staan en houd het dichtbij jezelf.

 

De 9e etage

Een mannelijke senior van PricewaterhouseCoopers vertelde dat de Raad van Bestuur van PwC op de 9e etage gevestigd is in Amsterdam en waar hij voortdurend alleen maar mannen ziet langskomen om zichzelf te laten zien. Hij vroeg zich af waarom er geen vrouwen hun verhaal kwamen vertellen hoe goed ze zijn.

Een vrouw antwoordde dat vrouwen dat gedrag niet nodig hebben; in het brein van de man geeft dit optreden een goed gevoel enzovoorts. Persoonlijk bleef ik nog even hangen bij het vertelde verhaal dat vrouwen zich niet laten zien op de 9e. Waarom eigenlijk niet? Waarom laat de vrouw niet zien dat zij hard werkt, erbij mag zijn, slim is en nog eens lef heeft om de lift te nemen?

 

Bewustwording en empowerment

Ik coach en empower vrouwen in EMEA-functies en weet dat de vrouwen op dit soort zaken geattendeerd moeten worden. Dat zij bewustgemaakt moeten worden dat je daarheen kan gaan en dat dat okay is. Dat het gewoon een heerlijk spel is. Meer niet en ook niet minder.

Een paar weken geleden sprak ik nog bij PwC op de begane grond. Wist ik het over die 9e etage; als The Yes You Can Woman was ik er persoonlijk poolshoogte gaan nemen. En… jij toch ook?

 

Persoonlijk leiderschap door Personal Branding

In mijn masterclass Personal Branding by Lucinda leer ik je hoe jij kunt optreden in de stijl die bij jou past. Hoe jij jouw 9e etage betreedt. #empowerment   Ik ontmoet je daar graag.