Wat is het juiste tarief voor jouw dienst?

Wat is het juiste tarief voor jouw dienst met Lucinda Douglas

‘Lucinda, mag ik effe langs komen? Ik heb een uitdaging in mijn bedrijf en ik wil het graag tegen je aanhouden. Wellicht wil jij mij hierin coachen?’ Nu betekent langskomen vaak digitaal maar dan nog moet ik iemands verhaal aanhoren, een verhaal dat ik in de meeste gevallen al 12.000 keer heb gehoord… alleen de mens is anders maar het probleem niet 😉 Vaak gaat het om waarde… eigenlijk altijd!

Gratis!

Als jouw blik op jezelf niet op orde is, kan je ook niet overtuigd naar buiten treden. Dan krijg je geen klanten die bij je passen en rommel je voortdurend met een doelgroep. Ook kan en durf je niet het tarief te vragen dat je graag wilt hebben. Wat geef je wel en niet gratis weg en welke vorm moeten mijn online programma’s hebben? Deze vrouw vraagt zich af ook continu af: wie zit op mij te wachten en waar begin ik? Je weet nu wel wat ik bedoel.

Gelukkig zijn er mensen die weten dat als je mijn kennis wilt, je gewoon hiervoor moet betalen. En natuurlijk heb ik af en toe iemand waarvan ik denk… wat leuk… doe ik gratis, maar dat is zelden. Tenslotte heeft gratis geen waarde (moet ik helaas bijna elke keer constateren).

Eigenwaarde

Een business draait om sales en marketing. Als jouw kennis op beide gebieden niet excellent is, kan je net zo goed de business sluiten. Vorige week kreeg ik de vraag van een vrouw over het vragen van een hoog tarief. Dit lukte haar niet. Zij hoopte op een gratis sessie. Het probleem daarmee is, dan zou zij het echt nooit leren. De meeste ondernemers leren het eigenlijk nooit helemaal goed. Ze balen van wat zij vragen en krijgen voor hun waarde. Dan geef ik aan zoals in het begin; jouw eigenwaarde is al de grootste belemmering.

Jouw tarief

Ik weet nog toen ik begon met spreken, ontving ik € 250,- euro in een envelop. Ik dacht, ik ben meer waard. Maar de vraag die knaagde was: is dat echt zo? Was ik alleen waard wat ik kreeg (bar weinig)? Bij mijn recente optreden zat ik op vijftien keer zoveel en toen dacht ik… dit is het! Dit ben ik waard!

Live on Clubhouse

Vanavond – dinsdag 23 maart om 20.00 uur – deel ik op Clubhouse hoe dat proces verliep; hoe mijn waarde steeg. Jij bent natuurlijk welkom om deel te nemen. Co-host is Thera Gerritsen, een vrouw die heel goed weet hoe dit werkt! Jij bent er toch ook bij? (De link is verlopen.)

Wil je zelf meer nalezen over verkopen als vrouw: in 2014 schreef ik het boek Sales Is Sexy met Jan Willem Seip. Daarvan heb ik nog vijf fysieke exemplaren.

Sales is Sexy met Lucinda Douglas