Wie is jouw businesscoach Lucinda?

Wie is jouw businesscoach Lucinda? Blog van Lucinda Douglas

 

‘Wie is jouw businesscoach Lucinda?’ vragen mensen mij vaak. In een recent gesprek realiseerde ik me hoe dat bij mij in elkaar steekt. Ambitie en drive om te kanaliseren heb ik genoeg, ik spar met mijn man en ik ben altijd in gesprek met God. En dan nog dit.

 

Mijn pluk-van-de-dag

Eind juni was ik te gast op de Auteursdag van uitgeverij Haystack en genoot van de humor, de kennis en het niveau. Wat een herkenning, wat een spel en wat indrukwekkend. (Nu ja, alles is een spel wanneer je eenmaal doorhebt.)

Het thema was bloggen (Wat is je succesvolste blog en waarom?) en Elja Daae inspireerde mij voldoende om dagelijks te bloggen. Zij raakte mij niet door haar kennis maar door een persoonlijke boodschap die zij mij stuurde nadat ik mijn visie mocht geven over bloggen. Zij raakte mij en dat deed zij meesterlijk. Mensen raken mij altijd. Alles bij mij is persoonlijk en zakelijk is ‘bijvangst’. Zoals gezegd, ik besloot vaker te bloggen.

 

Als je er voor open staat, pik je links en rechts en van die en gene zomaar nuttige, praktische en vooral noodzakelijke kennis op. Noem het pick-it-up coaching. Een van de auteurs was onder de indruk van mijn Nigeria-reis. Hij stelde weer de vraag: ‘Maar hoe ben je daar gekomen?’ Daar heb ik maar gelijk het blog Wereldwijd spreken, zó doe ik het! over geschreven.

 

Mijn merk

Wat weinig mensen weten is dat ik samen met mijn man vormgeef aan mijn bedrijf. Nu ja, wij beheren Lucinda als merk en werken daaraan samen. Hij is erg sterk op de inhoud en ik op de vorm. Hij staat graag achter de coulissen, ik op het podium. Wij werken intensief samen en hij voorziet mij altijd van lees- en nieuwstips over wat ik zou moeten weten; wat speelt in de media, nationaal, internationaal en ook welke trends er zijn op mijn gebied of in ieder geval welke voor mij van belang zijn. Of wat gewoon amusant en interessant is.

 

Wat betreft die laatste categorie ontdekte ik dat Nigeria het land is met de meeste vlindersoorten… wellicht leuk voor een quiz : ) Mijn man is ook erg gespitst op het juiste timbre van mijn stem en de woorden die ik gebruik want stem, spraak en woorden schetsen beleving en maken impact. Naast de vocale klankkleur bespreken we ook de kleuren van de kleding voor optredens en mijn zelfpresentatie en lichaamstaal.

Voor hem zijn fouten altijd leerpunten… ook al zucht hij daar soms diep bij. Als professioneel naambedenker en redacteur is hij van grote waarde. Ik waardeer zijn redactie en eindredactie van mijn boek Yes You Can Woman bijzonder, waarna ik de marketing ter hand nam voor een boek met impact.

 

Dat noem ik werken aan een merk, mijn merk. En let wel, ik houd daarin de leiding : ) maar mijn man heeft duidelijk een invloedrijke coach- en cheerleadersrol.

 

Mijn inzicht

Beslissingen neem ik altijd in gesprek met God. Ik ben een praktiserend christen en daarin vind ik mijn identiteit. Ik volg een pastorale opleiding (geen theologische, ik studeer niet voor voorganger) die mij veel rijke inzichten geeft in de menselijke ziel. Iedere zondag ben ik te vinden in de kerk en daar serveer ik koffie aan een paar honderd mensen. Mensen met verhalen. ‘Humbleness’ leer ik daar. Ja, ik praat heel gemakkelijk over mijn geloof en het is wie ik ben. Ik mag concluderen dat het leven voor mij heel simpel is.

 

Mijn uitzicht

Ik kijk onbevangen en als ik zie dat iemand het goed doet en ik vind dat mooi, inspireert het mij om verder te komen. Afgunst en jaloezie, daar heb ik niets mee. Ik ben ook geen slachtoffer. Ik heb veel meegemaakt en kan goed relativeren. Mijn boek Yes You Can Woman geeft het werkelijke beeld van wie ik ben en hoe ik omga met anderen. Daar deel ik mijn 17 levenslessen die veel indruk hebben gemaakt in mijn leven. De moeite waard om te lezen.

 

En weet je, als ik advies aanneem van een ander, dan kijk ik eerst naar de vruchten van haar of zijn leven. En nee, daar bedoel ik geen geld mee want dat is een resultaat van haar of zijn denken en gedrag. En daar bedoel ik ook geen opleidingen mee. Het zit ook niet in mijn persoonlijkheid om snel onder de indruk van iemand of iets te zijn.

 

En hoewel ik dus kieskeurig ben in met wie ik omga, is iedereen voor mij gelijk en sta ik altijd open voor uiteenlopende mensen met al hun eigen persoonlijke en vaak ontroerende verhalen. Daarin verschillen we niet. The fruits of life liggen op het andere vlak. Het moment dat je luistert, verbindt en leert en waar nodig ondersteunt. Waarbij je ook vooral van jouw leven geniet.