Wie is de Yes You Can Woman?

 

Mijn achtergrond is de Zuid-Afrikaanse apartheid. Als kind heb ik altijd moeten toekijken hoe een blanke meer kon en mocht dan ik. Simpelweg door huidskleur. Ik zag in Kaapstad waar ik opgroeide, hoe blanke kinderen speelden op prachtige sportvelden die voor mij niet toegankelijk waren omdat ik gekleurd was. Blanken konden zelfs betere opleidingen volgen. Maar eigenlijk hoefden ze geen opleidingen te volgen want… ze waren blank. Wat leerde mij dit?

 

Alles bereiken

Ik ben niet in haat opgevoed. Mijn ouders leerden mij geen haat te hebben, geen wrok te koesteren. Bovenal leerden ze mij vooral niet te kijken naar een ander, maar te kijken naar hoe ik het zelf beter kon maken voor mezelf.

 

In de zwaarste tijden van apartheid zei mijn moeder altijd dat ik alles kon bereiken wat ik wilde. Echt. Zelfs toen de burgeroorlog uitbrak, geloofde mijn moeder dat het wel helemaal goed zou komen. Ik kan je garanderen, het zag er niet zo naar uit. Blanken konden vluchten. Maar ik was te licht om blank te zijn en niet zwart genoeg om… zo werd het in Zuid-Afrika altijd benoemd.

 

Leren

Veiligheid was sowieso een issue in Zuid-Afrika.  Verkrachting was niet een kwestie van óf maar wanneer. Aanrandingen waren de normaalste zaak en mijn moeder leerde mij dat ik hierboven kon staan. Sterk, hard en vooral beter; zo voelde ik me. Nu heb ik het ingewisseld voor kwetsbaar, liefhebben en zacht… vaak wel beter.

 

Ik heb vijf zussen en als jongste zou ik – geheel volgens traditie – het klooster ingaan. En dat gebeurde dus op mijn achttiende. Te midden van alle chaos en politieke acties, ontwikkelde zich ook mijn leven; ik startte de studie management en had een vriend. Na twee jaar vond ik mijn tijd in het klooster genoeg. Jaren waarin ik veel geleerd heb en waar ik nu pas profijt van heb.

 

Yes You Can Woman door Lucinda Douglas

 

Yes You Can Woman

Op mijn 23ste arriveerde ik in Nederland, eigenlijk bij toeval. Het was niet mijn bedoeling maar sindsdien heb ik de tijd van mijn leven en leef ik ook mijn leven. Ik heb al zoveel gedaan. En nu ben ik vooral ondernemer, vrouw, moeder en een Yes You Can Woman! Ik omhels mijn beren, kan omgaan met ellende. Ja, soms lach ik om ellende omdat het je sterk maakt. Omdat het je het gevoel geeft dat je leeft… dat doet het althans met mij.

 

Ik kan enorm verbinden, liefhebben en inspireren en ik geloof dat dit eigenschappen zijn van de Yes You Can-vrouw. Een Yes You Can Woman wil zich persoonlijk en zakelijk ontwikkelen en onderscheiden. Natuurlijk zit er veel leiderschap in maar voor nu leef ik mijn droom en mijn leven en maak ik het verschil in de levens van anderen.

 

Op 15 september 2016 geef ik de inspiratiedag Live Your Dream in 7 Steps DEEP en ik zie ook jou heel graag daar! Yes you can, woman!

 

Liefs,

Lucinda