Zelfvertrouwen is het nieuwe sexy!

 

Lucinda Douglas naar de top!

 

Eindelijk heb ik me ingeschreven bij Topvrouwen. Ik heb er drie (!) weken over gedaan en nu wil je natuurlijk weten waarom!? Topvrouwen is in het leven geroepen door minister Jet Bussemaker om vrouwen met veel in hun mars zichtbaar te maken voor felbegeerde functies. Denk aan een commissariaat.  Drie weken lang schoof ik ‘het papiertje’ voor mij uit. Het lag naast mijn laptop. Ook het bijwerken van mijn CV stelde ik uit. Maar waarover twijfelde ik? Wat durfde ik niet?

 

Andere vrouwen meer geschikt!

Ergens hoorde ik mezelf zeggen dat andere vrouwen meer geschikt waren… Nee! riep ik, IK ben die andere vrouw! Als ik niet geschikt ben, wie dan wel? Gedachten die ik lange tijd niet meer had, sprongen opeens naar voren. Stel dat…, wat als… Je herkent ze vast wel. En als je dit niet herkent, stop met lezen want dan ben je niet eerlijk naar jezelf toe.

 

Wat je wél kan!

Lieve help, wat ik NIET kon werd opeens belangrijk. Het rijtje met dat wat ik ‘miste’ werd wel heel lang en verlamde me. De omgekeerde wereld. Maar waar kwamen die gedachten nu plotsklaps vandaan? Hoe zat dat ook weer met zelfvertrouwen? Nu vertel ik iedereen tijdens mijn presentatie altijd dat het nooit gaat over wat je níet kan maar over wat je wél kan. Ik vertel vrouwen ook dat het gaat om je ‘8 en 9-gens. Ik moest mezelf dan ook een aantal keren flink toespreken voordat ik vandaag mijn CV met een bericht kon versturen.

 

Waarom kan ik dit? (En natuurlijk jij ook!)

  • Niet iedereen heeft mijn drive, passie en kennis.
  • Er zijn meer dan genoeg vacatures voor vrouwen op dit niveau.
  • Iedere vrouw heeft haar eigen specialisatie.
  • Ik ben hiervoor in de wieg gelegd : )
  • Ik heb er veel voor over en barst van de Yes You Can-mentaliteit.
  • Niets en niemand houdt mij tegen.
  • Ahhhhh… heb er gewoon zin in!

 

Comfortzone en zelfvertrouwen

In alles wat ik ooit heb gedaan, zat altijd het gevoel dat ik het kon. Dat gevoel dat ik vast en zeker beter was dan de volgende en tja, dat is prima. Ik houd wel van een stevig gevecht en ja, dat gevecht houd ik ook vaak met mezelf. Vandaag voel ik me vooral heel stoer en dat mag!

 

Mijn comfortzone heb ik vandaag weer achter me gelaten. Ik ben dichterbij mijn droom en de moed die ik toon versterkt weer mijn zelfvertrouwen. Zo werkt dat dus. Het voelt heerlijk; ik neem straks mijn glaasje wijn met een hoop plezier en liefde voor mezelf : )

 

Deel je ook je verhaal met mij?