Zo ontdek jij jouw roeping

 

Hoe ontdek je jouw roeping? Blog van Lucinda Douglas

foto pete bellis

 

Een dagje Amsterdam plande ik vorige week en dan komt er van alles voorbij. De dag begon met een interview in Pllek. Esther, de interviewster, stelde de vraag: ‘Lucinda, hoe heb jij je roeping of droom gevonden?’

 

Aan mijn antwoord valt eigenlijk weinig eer te behalen. Als ik vind dat ik ergens goed in ben, dan trek ik de wereld er mee in. En hóe ik de wereld betreed, dat bepaalt mijn succes. Ik geloof niet in unicorns, ook niet in vage kaarten en ik ben zeer weinig afhankelijk van wat mensen van mij denken. Uniekheid en geloof zijn hier wel sterke kenmerken.

 

Wat anderen zeggen…

Ik vind het altijd een lastige vraag omdat mijn antwoord weinig sexy is. Ik houd van helderheid en eenvoud. Niet van dat zweverige, daar kan ik niks mee. Wanneer vrouwen zo vaag praten, haak ik als snel af. Vaak zijn het onsamenhangende verhalen waar ik niets van kan maken… maar tóch altijd wel weer iets van wéét te maken.

 

Ik vroeg Esther hoe zij haar roeping heeft gevonden en zij vertelde dat anderen haar vertelden dat zij goed was in interviewen. Ik zei: ‘Dus jij vond of wist dat zelf niet totdat anderen het uitspraken en nu doe je dat.’ ‘Nee’, zei ze, ‘anderen bevestigden een vermoeden dat ik al heel lang had.’ ‘Oh’, zei ik, ‘maar jij had dus niet het lef om er zelf in eerste instantie mee naar voren te komen?’

Terwijl ik zulke vragen stel, tast ik af of dit nu echt is wat zij wil of dat het enigszins zo gegroeid is omdat anderen dat zeggen. Tja, denk ik dan altijd… wat als die anderen morgen iets anders roepen?

 

Jouw manier om jouw roeping te bereiken

Toen ik na het interview naar de auto liep en hier nog over nadacht, realiseerde ik mij één ding. Er zijn verschillende manieren om verslaafd te worden. Een is om geboren te worden met een gen van verslaving en de tweede is om maar genoeg bezig te zijn met het object wat de verslaving kan worden.

 

Er is niet één manier om succes te behalen, niet één manier om je doel te bereiken. Voor iedereen is dat anders. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en voor de een speelt omgeving een belangrijke rol en voor een ander helemaal niet. Er is geen goed en slecht. In beide gevallen is het van belang om te denken: ‘Wil ik dit? Voel ik mij hier fijn bij? Is dit waar ik voor sta? Is dit een pad dat ik kies?’ Zijn jouw antwoorden ‘Ja’… ga ervoor!

 

Ik spoor ook altijd aan te beginnen en te doen. Je richting kun je altijd nog bijstellen maar doe je helemaal niets, dan ga je ook nergens heen. En je maakt ook niets mee. Ik denk altijd aan fietsen, je begint met trappen en je kunt werkelijk overal heengaan.

 

Verdienmodel

Terug naar het interview. Esther vertelde mij ook nog dat zij geen geld verdiende met haar droom. ‘Het is mijn hobby Lucinda… de voldoening laat eerlijk gezegd te wensen over. Ik voel me toch een beetje verloren.’ ‘Terecht’ zei ik. ‘want als je verder wilt met je droom is het noodzakelijk dat het niet eindigt in een nachtmerrie. Koppel een duurzaam verdienmodel eraan!’ riep ik nog alsof het voor alle bezoekers duidelijk moest zijn. Ik weet dat het gemakkelijk gezegd dan gedaan is want als het om jezelf gaat beland je te vaak te snel een spagaat. Herkenbaar?

 

Het interview ging verder. Ik vertelde mijn verhaal. En hoe je als ondernemer je omzet van het komende jaar al moet plannen, om te investeren en uiteraard van te leven.

 

Jouw persoonlijke waarde

Deel van het realiseren van jouw droom is een goede financiële beloning voor jouw diensten. Liefst diensten die je ‘sexy’ neerzet. Ik heb daar een visie op en dat is om met ringen te werken. Ik heb een klantenkring, daarnaast heb ik een netwerk en dan heb ik ook een service als 99PowerVrouwen. Mijn klanten kunnen altijd modulair mijn diensten afnemen maar ze kunnen ook een pakket afnemen voor een jaar. Daar zit dan werkelijk alles in.

 

Veel van mijn klanten kopiëren mijn manier van werken omdat… het werkt. Het is prettig, overzichtelijk en maakt impact. Door interviews te geven en te spreken kunnen mensen mij leren kennen. Dat kan ook door mijn laagdrempelige online programma’s. Wil jij ook zichtbaar zijn en laten zien waar jij voor staat? Meld je direct aan voor 99PowerVrouwen en begin met je verhaal te delen!

Jouw droom leven is gemakkelijker dan je denkt…