Verhoog nu je likeability! 3 tips

 

Onlangs bezocht ik een bedrijf en een van de medewerkers vertelde dat ze bang was haar baan kwijt te raken. Ik gaf direct aan dat ik me dat heel goed voor kon stellen.

Hoewel… niet sociaal, niet vriendelijk, iemand die anderen commandeert en ook nog verwacht dat anderen haar respecteren. Eigenlijk was ze er niet mee geholpen dat ikhaar ging bijvallen. Hoe ik haar wel kon helpen was met het duidelijk maken dat zij moest werken aan haar likeability.

 

Hoe staat het met jouw likeability?

Mensen worden bijna nooit uit een functie gezet als ze niet functioneren, maar wel als ze niet goed liggen bij medecollega’s of bij de leidinggevenden. Ik kan natuurlijk tegen iemand zeggen… wees nu eens aardig voor een ander maar sommige mensen weten werkelijk niet wat dat betekent. Eigenlijk vinden ze dat ze al heel aardig en sociaal zijn.

 

Door een spiegel voor te houden maak je iemand likeable of loveable. Wat is de impact als je dit doet of dat zegt? Waarom reageren mensen op een bepaalde manier op wat je zegt of doet? Wat is de impact als je nu zou willen luisteren naar wat het is om likeable te zijn en loveable zou worden.

 

Ik heb besloten om een 10-daagse challenge te doen met haar. Uiteraard is het de bedoeling dat zij dit drie keer gaat herhalen. Dertig dagen voor een verandering. Vaak kies ik voor dit experiment: The Rice Experiment.

 

 

Likeability rules

Likeable mensen zijn wat wij noemen sociaal. Ze zijn goedlachs, krijgen altijd veel voor elkaar en hebben een hoge gunfactor. En ja, jij kunt ook eraan werken om je gunfactor te verhogen. Als je likeable bent, gaat het je ook voor de wind. Je hebt nu eenmaal meer succes en mensen reageren positief op je. Want mensen hebben de neiging om harder te lopen voor likeable mensen.

 

Over een collega zegt ze: ‘En hij, hij hangt voortdurend bij het koffiezetapparaat en praat altijd over voetbal. Ik moet hard werken omdat ik niets weet te vertellen.’ ‘Ja, dat klopt’, zeg ik, maar kijk eens wat hij doet. Ik zie een aardig, verfrissend en goedlachs persoon die vooral plezier wil hebben en er iets van wil maken.’

 

En jij?

Dus bedenk dat het er niet alleen omgaat hoe goed je bent in je werk. Bedenk eerder eens hoe jij met de mensen in jouw omgeving omgaat: tegen wie zeg jij iets leuks en iets aardigs? Hoe likeable ben jij?