Blog

Vrouw, zó behaal je wél je doel!

Eind januari las ik een artikel waarin David Beckham uitlegde dat zijn vrouw al 26 jaar lang kip en zilvervlies rijst eet voor diner. En natuurlijk was dit wellicht niet het meest interessante artikel op dat moment – de wereld kroop van crisis naar crises – maar ik moet kiezen waar ik mij op focus. Ik kon me zo voorstellen dat Victoria vast en zeker vaker voor feestjes wordt uitgenodigd dan ik en daarom geniet van meer ‘cocktailmomenten’ en spotlights dan ik. Haar glamorous life is een stuk spannender dan dat van mij. Reden voor mij om te zeggen tot hier en niet verder: ik val af. Ik kies voor een gezondere levensstijl en tijdens de interviews van Lefwijf 3 wil ik er nu wel anders uitzien dan tijdens Lefwijf 1 & 2. Het is niet goed voor mij om met zoveel kilo’s rond te rennen. Waarom deel ik dit met je?

Read More

Vrouw, zo maak je carrière.

Vorige week ontving ik een mail met daarin de vraag of ik in de RAI Amsterdam wil spreken tijdens de Nationale Carrièrebeurs 2022 die eindelijk weer eens na twee jaar gehouden kon worden want corona enz. Dat wordt dus een heerlijk event en vrouwen willen nu al weten wat ze kunnen verwachten qua aanbod, trends en de do’s en dont’s rond ‘carrière’.

Read More

LEFWIJF Gala bij AFAS viert de vrouw

LEFWIJF met Lucinda Douglas

Het was dé uitgelezen middag om de vrouw te vieren, ons LEFWIJF / AFAS Galafeest. En ja, ook ik moest de impact van die middag even een beetje laten landen want iedere vrouw en ieder verhaal maakte behoorlijke indruk.

En wat zette elke vrouw haar beste beentje voor. Soms voorbereid, soms improviserend; respect voor de sprekers en de geïnterviewden. In een aangename en professionele setting.

Read More

Mijn apartheid, een mozaïek

Mijn apartheid, Lucinda Douglas

Medische apartheid. Ik hoor en lees er nu elke dag over. Toch is het niet die apartheid waar ik in opgroeide. Apartheid op basis van kleur met levensingrijpende gevolgen. Elke keer wanneer ik nu apartheid tegenkom in de media, flitst een mozaïek aan beelden van mijn leven tijdens apartheid langs mijn netvlies, mijn apartheid. Wat betekende apartheid eigenlijk voor mij?

Read More

12 manieren voor meer bekendheid in jouw vakgebied

Lucinda Douglas, spreker

Een van de grootste uitdagingen van het laten groeien van je business is om bekendheid te werven met dat wat je doet. Gelukkig probeer je niet gelijk beroemd te worden maar wil je bekend staan in jouw veld van expertise. Wat heerlijk dat je als ondernemer vanuit je expertise kan werken maar om dat te doen, moet je eerst bekendheid in je veld werven. En dat is nou net waar je aan moet werken. Bekend worden in dat waar jij zo goed in bent. Ik stel je 12 manieren voor.

Read More