Persoonlijke ontwikkeling = succes, vrouw!

Persoonlijke ontwikkeling, een van de meest besproken onderwerpen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Sinds ik me kan herinneren, wil ik altijd naar het volgende level. Zit nu eenmaal gewoon in mijn persoonlijkheid. Soms werkte ik jaren bij een bedrijf en kreeg ‘ineens’ het gevoel dat ik verder wilde. En omdat ik dat wilde, ontstonden er ook mogelijkheden op mijn weg. Ik deed ook altijd dat wat noodzakelijk was om die situatie te creëren en te bereiken en guess what; dat lukte.

 

En niemand die zei dat ik niet voldoende kwalificaties had of niet zichtbaar genoeg was. Nee, daar zorgde ik wel voor. Alles wat ik deed, wist ik wel te etaleren aan de juiste mensen en dat werd ook enorm gewaardeerd.

 

Social footprint

lk ben ik ondernemer en hier geldt zeker dat ontwikkeling synoniem is aan vooruitgang. Ik heb geleerd dat je altijd voorop moet lopen in je vakgebied, scherp moet kijken naar de mensen in je netwerk en waar je netwerkt. En een bestuursfunctie, een commissariaat en voortrekkersrol – thought leaderschip – kunnen vanuit diverse ooghoeken ook heel interessant zijn voor je klanten.

 

Heb je een award gewonnen? Ben je te zien en te horen in – online – interviews? Zijn bladen gek op je of kom je regelmatig in panels? En het hoeft niet eens in je vakgebied te zijn, maar je social footprint wordt steeds belangrijker. Het idee is dat je netwerk en anderen zien wat je aan het doen bent. Heel goed want je bent zichtbaar en wordt gevonden. Goed voor jou, goed voor een ander. En zo houd jij je eigen leven ook boeiend : )

 

Hoe doe ik dat?

  • Uitgeroepen tot een van de top 10 salesleaders van Nederland
  • Auteur van het boek Sales Is Sexy.
  • Sta met regelmaat in vrouw.nl, Financieel Dagblad, Algemeen Dagblad, Mijn Geheim, lokale bladen en geef regelmatig radio-interviews.
  • Geef les aan een internationale universiteit en in 2017 start ik een post graduate-opleiding waarmee in overal ter wereld les kan geven aan internationale universiteiten.
  • Volg ieder jaar een opleiding waar ik nog meer leer over mijn passie. Ik heb talentmanagement voor vrouwen gedaan, volgde een training om commissaris te worden, ga op bezoek bij de minister om te praten over vrouwenemancipatie en nog veel meer nuttige dingen.
  • Auteur van het werkboek Ultra Nichen.
  • Nu al ben ik bezig met volgend jaar… (en vergeet zeker niet te genieten van het nu : )

 

Wat mij opvalt, is dat ik voortdurend bezig ben met mijn leven plezierig, dichterbij mezelf en uitdagend in te richten. Je zult merken dat het niet onopgemerkt gaat en zo heb je er ook veel meer plezier in.

 

En dat kan jij ook. Publiceer, laat de wereld weten wat je ideeën zijn en creëer! Communiceer aan de wereld waar je mee bezig bent. Geef je op voor awards, spreekevents en schrijf je in bij sprekersbureaus.

 

Yes You Can Woman!

Ik heb zeer recent een programma gelanceerd voor vrouwen in bedrijven om al hun talenten ten volle te benutten. En wat zo leuk is, is dat er veel van mijn eigen levensweg inzit. Een van mijn onderdelen heet dan ook: No is No Option 🙂