Ik kies graag zelf mijn Empowerment Coach!

 

Een vrouw stapt in de pauze van een congres op mij af en begint een warrig verhaal. Duidelijk wordt, het gaat haar niet goed op het werk en een zware stress heeft bezitgenomen van haar. Zij maakt een nerveuze indruk; haar lichaamstaal spreekt boekdelen.

 

De vrouw – ze is rond de 40 – volgt mij al enige tijd op de sociale media en vindt mij echt ‘de juiste persoon’ voor haar. Wij hebben een verbinding en zij kan haar verhaal kwijt bij mij.  Zij vertelt dat zij volgens een collega moet praten met iemand – een man – binnen de organisatie.

Ik zeg dat als je werkelijk wilt groeien, het noodzakelijk is dat degene met wie je praat, dat je haar vertrouwt, een band opbouwt en dat je vooral geen weerstand voelt omdat er anders alleen maar ellende van komt.

 

Bepaal zelf wat je belangrijk vindt

Nu denk je wellicht, kom op… een vrouw van deze leeftijd kan toch wel een man of een onbekende vertrouwenspersoon uitleggen wat haar dwarszit? Voor vrouwen werkt dat niet zo. Ze kunnen niet zichzelf zijn bij een onbekende of een man, pratende over deze onderwerpen.

Ik vertel de vrouw het verhaal dat ik voor een internationaal bedrijf werkte en een auto nodig had. Een – mannelijke – collega zou dat wel even voor me regelen. Toen ik terugkwam van een buitenlandse vergadering stond er op Schiphol een spiksplinternieuwe Mercedes voor me klaar. Je raadt het al…precies de auto die mijn collega graag wilde hebben!

 

Wij hebben de neiging om dat wat wij belangrijk vinden, te ‘geven’ aan anderen. Dat werkt niet echt altijd. Jij moet zelf bepalen wat je belangrijk vindt en wat bij je past.

 

Aandacht en jouw Empowerment Coach

Inmiddels heb ik al een eerste afspraak met deze vrouw staan. De eerste vragen zijn al gesteld en eigenlijk zijn wij al begonnen. Volgende week ga ik maar eerst luisteren voordat ik mijn vragen stel. Dat hebben vrouwen nodig. Aandacht J (Overigens mannen ook hoor…)

 

Ben jij toe aan een volgende stap privé of zakelijk (en vaak lopen ze in elkaar over)? Ik ben de Empowerment Coach en help vrouwen naar de top van hun kunnen. Als ondernemer en als medewerker in een bedrijf. Jij bent welkom.