Auteurs zijn de nieuwe rockstars

Auteurs zjin de nieuwe rockstars - blog van Lucinda Douglas

 

Daar was ie  weer… mijn jaarlijkse Auteursdag bij uitgeverij Haystack. Je zou hierom eigenlijk alleen al hier jouw boek moeten laten uitgeven. In een woord: geweldig! Die fijne combinatie van kennis, plezier en aangename mensen die hun masker hebben thuisgelaten.

 

Een van de meest inspirerende bezoekers is Erwin Wijman. ‘Auteurs zijn de nieuwe rockstars’, fluisterde hij mij in het voorbijgaan toe. Dit soort zinnen blijft hangen en hij heeft gelijk. Nu zag ik mijzelf nooit als rockstar maar eigenlijk ben ik wel precies zo bezig om mezelf te onderscheiden; anders zijn dan de andere rockstars op het podium van dit leven.

 

Hoe anders moet of wil je zijn?

De daarop volgende vraag is altijd: ‘Hoe zorg je ervoor dat je anders bent? Dat je opvalt en dat je als auteur gezien en gevraagd wordt en lezingen mag geven over jouw werk en expertise? Met als resultaat een waardestijging van jouw persoon?’

Daar kan ik jou natuurlijk veel over vertellen; timmeren aan de weg is daar een vast onderdeel van. Ik kan jou adviseren welke spijkers, hamers en houttypes jij nodig hebt. Zelf timmer ik uiteraard heel wat af en ik geniet ervan dat mijn getimmer ook in Hilversum opvalt: ik word de vaste side-kick in een nationaal radioprogramma.

 

Een pad naar famousness

Erwin heeft inmiddels zo’n 20 boeken geschreven en ik heb er 3 op mijn naam staan. En uiteraard ben ik ook van plan om nog meer te schrijven. Het is heerlijk als je alle drempels hebt gehad en vrij bent om je leven te delen. Ik kan dan ook persoonlijk schrijven. Vanuit heel dichtbij en vanuit mijn leven.

 

Als rockstar is de waardering van de buitenwereld er niet altijd maar als jij je boodschap wilt overbrengen, moet je er wat voor overhebben. Ja, ik heb een ongelofelijke drive. Ik kan doorgaan met mijn passie omdat het mij geen moeite kost. Ik kan doorgaan omdat ik helder voor ogen heb hoe mijn weg eruitziet.

 

Auteurs zjin de nieuwe rockstars - blog van Lucinda Douglas

 

Mensen vragen mij ‘Wat heb je gedaan om aan de Afrikaanse top te mogen spreken? Hoe kan het dat je meedoet aan het radioprogramma en hoe run je überhaupt het bedrijf Lucinda Douglas? Oh ja, en je sprekersbureau is gevestigd in New York… Wat doe ik verkeerd?’ Leuke vragen, toch? Vragen die je een rockstar zou stellen. De antwoorden laten zich ook eigenlijk raden.

 

Product Rockstar

Dit jaar schreef ik mijn biografie en de impact was enorm. Om mijn boek nog beter te verkopen, ontwikkelde ik het online programma Famous In 100 Days. Volgens mij het beste coachingsprogramma ever omdat het focust op jou als product en niet op wat je verkoopt. Wij moeten – vooral in Nederland – als ondernemer veel groter denken. Sommige mensen komen bewust niet bij mij omdat ze weten dat ze groot moeten denken. Bij mij is dat de standaard.

 

Jezelf als product zien is noodzakelijk. Bij een rockstar gaat het altijd om de persoon. En zijn persoon wordt het product. Leuk dat je op een bepaalde manier gitaar en piano kan spelen maar dat is vaak toch ondergeschikt. Als artiest kan je ook acteren en als acteur ga je ook spreken en voor je het weet heb je een taak binnen de politiek. Dit is maar een voorbeeld. Dus beperk jezelf niet tot het verkopen van software of pennen. Jij bent meer waard!

 

Me & Kim

Ik heb Branding &Trademarking gedoceerd aan de internationale Wittenborg University en realiseerde mij al heel snel dat het anders moest. Ik besprak voorbeelden als Kim Kardashian, Richard Branson, Elon Musk  and you name it en het werkt precies zo. Als een van deze mensen een product of dienst lanceert, is het een instant succes omdat ze bekend zijn.

Daarom werk ik – via mijn programma Famous In 100 Days – ook aan mijn bekendheid; je kunt mij hier volgen en je kunt de tips en praktische adviezen direct toepassen. Want kennis delen doe ik ook graag. En reken maar dat de nodige – internationale – successen langskomen. Laatste wapenfeit, ik sta nu al volgeboekt voor Internationale Vrouwendag 2019.

 

Presenteer je vandaag als de rockstar die je diep van binnen wilt zijn… en kan zijn! Ik spreek je!