wereldwijd spreken, zó doe ik het!

 

Wereldwijd spreken met Lucinda Douglas Empowerment

 

Terug uit Nigeria om daar te spreken. Vorige week vloog ik vanaf Amsterdam via de tussenstops Istanboel en Abuja (de hoofdstad van Nigeria) naar mijn bestemming Enugu. Daar wachtte mijn assistente mij al op.

 

De atmosfeer voelde warm, vochtig en benauwd aan maar wat me eerlijk gezegd verbaasde, was dat ik het had gehaald. Ik was in Nigeria om te spreken. Midden in een land van 200 miljoen inwoners waar alles bruist en gebeurt. Ik heb gewerkt en gewoond in Nederland, Frankrijk, Engeland en België… maar Nigeria kent een geheel eigen dynamiek.

 

Bovendien kreeg ik in Abuja mijn persoonlijke chauffeur; Kazeem. Zijn uitspraak: ‘Mam, you talk like white peoples, smell like white peoples but your nose is black peoples.’ Ja, daar kon ik enorm om lachen. De rijstijl van Nigerianen… wow! I shut my eyes and prayed. Meer kon ik niet doen.

 

Individualisme

In Nederland spreken wij vaak over individualisme en ook al zei ik in het verleden weleens wat daarover, nu weet ik pas wat het eigenlijk is. Nigerianen hebben dat niet. Zij hebben elkaar nodig en (daarom) zijn ze geïnteresseerd in elkaar. Ze houden rekening met elkaar en zoeken elkaar op. Ja, wij hebben individualisme bedacht omdat we elkaar niet nodig hebben: ‘Ik heb genoeg geld dus waarom zou ik praten met de ander?’ Gek toch? Wij hebben elkaar op zoveel vlakken nodig.

 

Hartelijkheid

Ik merkte aan alles dat de mensen met wie ik optrok het prettig vonden dat ik er was. Geen enkel moment voelde ik me onveilig en dat is gek… ik was toch in een van de meest onveilige landen ter wereld. Ik reisde 20.000 kilometer in 5 dagen en absorbeerde alles. Maar gastvrijheid en hartelijkheid heb ik nog nooit zo ervaren. En vergeet niet, ik heb 22 jaar lang in Zuid-Afrika gewoond. Ik voelde mij hier wel heel thuis. I was home… right in the middle of chaos I was home.

 

Wereldwijd spreken met Lucinda Douglas Empowerment

 

Op het podium met Leymah Gbowee, Nobelprijswinnares voor de Vrede

De avond voor mijn eerste optreden ontmoette ik Leymah Gbowee. In 2011 won zij de Nobelprijs voor de Vrede en ik verzeker je… zij is het waard. Van deze vrouw heb ik dingen opgepikt en in mijn komende blogs wil ik dat zeer zeker met je delen. Zij is ook een van de beste vriendinnen van Desmond Tutu en de president van Canada en zij staat aan de top van diverse internationale NGO’s.

 

Op het podium met Ireti Doyle, gevierd Nollywood-ster

Irete – een van Nollywoods bekendste actrices – en ik konden het zo goed vinden met elkaar dat wij toch besloten hebben om wat samen te doen. We zaten helemaal op een lijn als gaat om onze mindset en ons doen en laten. Uiteraard heb ik een interview met haar gedaan en dat is onderdeel van mijn programma Famous In 100 Days.

 

Hoe kwam ik als spreekster op de Afrikaanse Top She Speaks?

Een veelgestelde vraag de afgelopen week. Ik ben spreekster en coach van vrouwen en dat straal ik altijd uit. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Mijn sprekersbureau is gevestigd in New York en evenzo is mijn blik ook gericht op internationale opdrachten.

 

Onlangs sloot ik mij aan bij een internationale Facebook-groep voor schrijvers en sprekers en daar ontmoette ik hele gave mensen. Ik vertelde over mijn boek Yes You Can Woman en over mijn programma Famous In 100 Days. Zij vroegen meteen hoe zij mij konden helpen. Ik werd geïnterviewd en omdat daar mijn zichtbaarheid groeide, ben ik gevraagd te spreken in zowel Nigeria als in Amerika. Ik krijg vooral veel enthousiaste reacties op mijn sterke inzet op de thema’s expressie en empowerment uiteraard gekoppeld aan mijn brand Yes You Can.

 

Wereldwijd spreken met Lucinda Douglas Empowerment

 

Vervolgens nodigde een stichting in Nigeria mij via Facebook uit voor deze Afrikaanse top. Mijn gage was akkoord en werkelijk alles van mijn visum tot aan mijn hotels, assistente en chauffeur werd voor mij geregeld. Ik kon nu wel genieten en de voorpret was geweldig. Hoe meer ik ging vertellen dat ik daar mocht spreken hoe meer opdrachten ik ontving. Succes creëert succes en hoe ik het vertelde leverde mij nog meer op.

 

Mindset & gedrag

Stel dat jij ook een wereld-spreekster wilt worden of dat je een succesvol coachingsbedrijf wilt. Ik weet hoe je dat kunt opbouwen en continueren… dat is te veel voor een blog maar neem dan contact met me op : ) En het gaat door. Deze week ben ik benaderd door de NOS, ben in gesprek met Defensie en ben benaderd door The British School. Mijn producten worden door steeds meer mensen en organisaties herkend, gewaardeerd en afgenomen en dat heeft niet alleen te maken met spreken aan de Afrikaanse Top maar vooral met mijn gedrag en mindset.

 

Ga ook de wereld in!

Ik ben een deler. Ik kan mijn mond toch niet houden en als ik een weg heb gevonden, deel ik het. Nu is het zo dat ik vind dat vrouwen veel vaker hun verhalen moeten delen. Veel vaker zouden ze bekend en beroemd moeten worden. Spreekster zijn is veel gaver en neemt je naar plekken waar je nog nooit eerder bent geweest…met dank ook aan mijn sprekersbureaus Athenas en A-Speakers. Jij mag over jezelf praten … tenminste, ik kan alleen maar mijn eigen verhaal vertellen. Mijn eigen mindset en leven delen. Dat is de inspiratie die ik je kan geven. Wat anderen doen kan ik niet met je delen tenzij ik er wat van heb geleerd.

 

Beroemd in 100 dagen

Ik heb een online programma ontwikkeld genaamd Famous In 100 Days waarin ik je alles leer wat ik heb gedaan om op dit punt te komen. Eigenlijk coach, inspireer en neem ik je mee in mijn wereld. 100 dagen lang ontvang je een filmpje van mij van nog geen 5 minuten en jij bent heel dicht bij mij. Al vast één tip: als je beroemd bent verkoop jij veel gemakkelijker jouw product.

 

Volg mijn blogs want ik ga delen, geven en mijn route mag je gebruiken als inspiratie. Inmiddels heb ik klanten over de gehele wereld en ik help deze vrouwen om impact te maken. Dat wil jij toch ook?

 

Wereldwijd spreken met Lucinda Douglas Empowerment