Ik ben Topvrouw en nu?

Lucinda Douglas bij Topvrouwen.nl

Ik ben toegetreden tot Topvrouwen.nl. Tuurlijk is het prestigieus en behoor ik nu tot die selecte groep vrouwen waarvan er 2.000 in Nederland rondlopen en die ‘Boardroom Ready’ zijn. Adviseuses van de hoogste orde.

Gisteravond lag ik op bed en dacht: ‘Met zo’n positie, benoeming, erkenning of hoe je het ook wilt noemen, komt toch ook verantwoordelijkheid.’ Ik geloof in het verschil maken in de levens van mensen. Tenslotte gaat het altijd om mensen. Nu is de vraag aan mezelf: ‘Wat ga jij nu doen Lucinda?’ Alles in mijn hersenen geniet nu al van dit proces. Voor mij is het niet voldoende om er maar bij te horen ik wil het waarmaken. Weten dat ik hier alles heb uitgehaald om anderen iets te geven en natuurlijk ook mezelf.

Vanuit liefde

Wil ik op het gebied van politiek, geloof, maatschappij of op het persoonlijke vlak het verschil maken? Even over nadenken hoe precies maar dat ik het kan is een feit. Zondag sprak ik Hans en hij vertelde over het bedrijf waar hij werkt. Een groot Amerikaanse bedrijf van medische apparaten. Dit bedrijf deed er alles aan om de apparatuur voor de medische sector betaalbaar te houden. Wat mooi. Wat zou ik ook daar meer in willen betekenen. Vrouwen op de vlucht vanwege hun geloof liggen mij ook aan het hart.

Ik realiseer mij dat ik veel kanten op kan en ook al ben ik heel goed bezig met ELLE Mastermind, voel en weet ik dan ik meer kan en dat wil ik wel doen vanuit liefde.

Geboren in Zuid-Afrika tijdens apartheid

Nu op mijn 49ste ben ik topvrouw en dan te bedenken dat ik uit een systeem kom waar ik per definitie leerde: ‘Met Lucinda zal het nooit wat worden! Herhaal, met Lucinda zal het nooit wat worden.’ Achterhaald? Enorm en allang! Gisterochtend had ik al meteen het gevoel van even mijn moeder bellen ook al is zij al jaren lang niet meer op deze aarde. Gewoon een moment om te delen. Soms kan je zomaar weer meisje zijn.

In mijn geboorteland Zuid-Afrika zie ik veel leed en dan denk ik automatisch… zou ik als topvrouw daar wat kunnen betekenen? Of toch dichterbij huis blijven?

Wat kan Topvrouwen.nl mij brengen?

Geen moment aan gedacht! De vraag is zeker wat kan ik Topvrouwen.nl schenken met wie ik ben en hoe kan ik nu al daarmee aan de slag? Binnenkort ga ik naar Marrakesh en ik neem mijn laptop mee om even op mijn gemak te lezen en een lijst te maken van mijn actieplan. Niets zonder een actieplan.

Wil jij met mij hierover van gedachten wisselen? Op 8 november ben ik te vinden tijdens mijn talkshow SalesTalk. Daar wil ik ondernemers inspireren met de kennis van anderen. Altijd met de ander in gedachten… zoals het hoort!

SalesTalk, de talkshow van Lucinda Douglas